
Skal du imponere, på den helt simple og nemme måde, næste gang du får gæster? Så skal du overveje at røre sådan en gang marinerede oliven her sammen. Super nemt, lækkert og kan varieres i tusinder alt efter lyst. Jeg brugte lige det, jeg havde: citronskal og timian, men det kunne være hvilken som helst slags smagsgivere. Og så store chunks af cremet feta. God fornøjelse!
Opskrift på marinerede oliven med feta
Det er som sagt virkelig simpelt. Oliven er jo gode i sig selv, men det er også sjovt og lækkert at tilsætte lidt smag og vende med lidt andre gode sager. Ikke alene ser det pænt ud, når du serverer det, du får også lyst til at gå på jagt ned i det, og det er det perfekte tilbehør til en glas bobler eller drink til gæster.
Er du vild med oliven, så skal du også prøve mine opskrifter på foccacia med surdej og oliven, græsk kartoffelsalat med peberfrugter og oliven eller måske et snoet brød med feta og oliven.

En nem og lækker appetizer – spyd med tandstikker
Disse marinerede oliven er den perfekte snack eller appetizer inden et måltid. Du ved, lige til at tage toppen af sulten og vække sanserne. Med nogle salt og cremet og umami. Det er egentlig nemt. Du har en base af olivenolie og balsamico, som du krydrer med fx peber, citronskal og frisk timian som her. Men det kunne også være kombinationer som:
- Finthakket persille
- Appelsinskal
- Finthakket frisk estragon
- Finthakket hvidløg
- Rosmarinkviste
- Chiliflager
Eller du kan blande, som du har lyst. Og jeg har så også vendt store chunks af feta i, fordi det er bare også så lækkert. Det kan selvfølgelig hapses med fingrene, men jeg serverede i nogle fine glas, hvor du kan stikke og tage med tandstikker – det er også en fin måde at servere dem på.
Tilbehør til drinks, gæster eller salat
Det er som sagt en rigtig god appetizer til en drink, når du får gæster, men jeg har også nydt godt at resterne direkte som eftermiddagssnack eller vendt i en simpel salat. De vil også fungere glimrende som en spiselig værtindegave. Det trækker kun mere god smag i dagene efter, og det kan sagtens holde sig en uge på køl. Vær dog opmærksom på, at olivenolie kan sætte sig og blive fast i køl.
Laver du en af mine opskrifter som fx disse marinerede oliven, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med!


Marinerede oliven med feta
Ingredienser
- 400 g oliven (fx blandede sorte og grønne)
- 200 g feta
- ½ dl olivenolie
- ¼ dl balsamico
- 2 spsk urter (fx timiankviste – eller hakket persille/basilikum/andet)
- 1 stk øko citron
- peber
Fremgangsmåde
- Kom olivenolie, balsamico, godt med peber og urterne op i en skål.
- Brug en skræller til at lave tynde skræller af citronskal og kom det i marinaden sammen med oliven og vendt det godt sammen.
- Skær feta i store tern og vend det lidt mere forsigtigt i, så det hele er blandet sammen.
- Lad det gerne trække i mindst 1 time. Kan sagtens holde sig en uge på køl.