I næste uge er det maj måned, og det betyder, at der lige så stille vil dukke asparges, kartofler og rabarber op her og der, og jeg glæder mig allerede. Jeg har taget hul på aspargessæsonen i denne madplan uge 18, samt grillsæsonen (behøves ikke hvis du ikke har sådan en) og masser af spidskål og urter.
Om du følger at følge madplanen 100%, eller om du tager lidt her og der, som du har lyst til, eller som passer dig, det er helt op til dig. Jeg sørger altid for at have næste uges madplan klar lørdagen før, så du kan planlægge lidt. Er der nogle dage, hvor I bliver flere eller færre mennesker, end madplanen skriver, kan du skue op og ned for, hvor mange der spiser med og printe en komplet indkøbsliste i bunden af madplanen.
Madplan uge 18
Madplan uge 18 består af 2 dage med kød, en med fisk og tre dage med vegetariske måltider. Søndag er altid en dag til at rydde op i køleskabet og bruge resterne, så der kan du lave pasta, pizza, tærte eller andet, så du kan tømme køleskabet og gøre klar til en ny uge. Hvis ugens madplan uge 18 ikke har dine favoritter på, så kan du kigge i ale tidligere madplaner.
Ugens menu består helt konkret af ovnbagte søde kartofler med fetacreme og ristede kikærter samt spidskålssalat med æbler og mandler, bygotto med varmrøget laks, asparges og dild, nudler med halloumi, grønt og peanutbutterdressing, aspargestærte med gedeost (du kan også bruge feta eller mozzarella) og dild, græske kyllingedeller, stegt spidskål og den bedste romescodip og sidst men ikke mindst hotdogs med hjemmelavede pølsebrød. Ja tak.
Husk endelig at tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad, hvis du laver en af mine opskrifter. Jeg vil elske at følge med!
Det er lige nu, at de første rabarber bør dukke op. Hvis du falder over nogle, så kan jeg anbefale at lave en rabarberkompot og bruge noget af den på en cheesecake med rabarber.