Budgetvenlig og billig madplan

Budgetvenlig og billig madplan

Det er tid til den tilbagevendende (hveranden) søndagstradition. Denne gang en budgetvenlig og billig madplan, fordi sådan en kan vi alle bruge. Eller i hvert fald inspiration til at sparre lidt, bruge en masse basisråvarer og nogle af de samme ingredienser, så vi får tømt køleskabet. Der er derfor fokus på forholdsvis billig aftensmad, uden at det bliver kedeligt. Det skal stadig være sundt, der skal stadig være grøntsager og lækre ingredienser, lidt kød og fisk. Noget man stadig kan glæde sig til at spise.

Der er som altid mad til 3-4 personer mandag til søndag. 3 dage med kød/fisk, 3 dage med vegetarisk mad og 1 dag med rester. Indkøbslisten er tilpasset, så opskrifter, der skal ganges op, også passer. Jeg har også sneget et bud på en sød sag med nedenunder – den indgår dog ikke i indkøbslisten men er mere som inspiration til temaet med en budgetvenlig og billig madplan. Du kan bruge madplanen som inspiration eller følge den fuldt ud sammen med den tilhørende indkøbsliste nedenunder. God fornøjelse!

Har du nogle bud på temaer eller ønsker til fremtidige madplaner? Så skriv endelig en kommentar nedenunder.

Læs også: Tidligere madplaner – Vegetarisk eller version 2.0 / Mad på under 30 minutter eller version 2.0/ SU-venlig mad eller version 2.0/ Varmende vintermad / Imponerende hverdagsmad / Mættende salater / Hverdagsmad på 20 minutter / Sommermad eller version 2.0Nem hverdagsmad / Varmende efterårsmad eller version 2.0 / Eksotisk og krydret hverdagsmad / Nem hverdagsmad #2 / Efterårsmad / Spis mere fisk / Sund og nem hverdagsmad  / Varmende og krydret aftensmad / Hverdagsmad med ekstra grønt / Nem, frisk og sommerlig / Aftensmad til børnefamilier / Nem og sund aftensmad / Madplan med råvarer i sæson / Mine favoritter lige nu

Budgetvenlig og billig madplan

  • Mandag: Ugens første dag står på one pot pasta med chorizo, spinat og hvidløg. Det er super nemt, og en smule chorizo rækker her langt og giver smag. Det hele laves i én gryde og bliver super cremet.
  • Tirsdag: Tirsdag er tærtedag, og denne gang står den på en lækker løgtærte med hytteost. Billig, sundt og mættende. Og virkelig undervurderet.
  • Onsdag: Det er tid til fisk og min yndlings pasta med røget laks, spinat og langtidsbagte tomater. Den er cremet, smager så godt og kan imponere de fleste.
  • Torsdag: Bygotto. En grov version af risotto. Det er, hvad menuen står på i dag. Det er nemlig super billigt og ret nemt at lave – på den der lige blæreagtige måde. Denne version er vegetarisk men med edamamebønner og parmesan, så du skal nok blive mæt.
  • Fredag: Det er weekend – det er tid til pizza. Og en af mine yndlingsvarianter: hvid pizza med kartofler, mascarpone, løg og ost. YUM.
  • Lørdag: Lasagne er en sikker vinder, og her kan du sagtens få lidt kød til at række langt, uden at det smager for sundt. Jeg foreslår en mexicansk lasagne med kål og chorizo. Den smager af masser og mætter godt.
  • Søndag: Ugens sidste dag er som altid tid til rester. Ryd ud i køleskabet og lav fx tærte, pizza eller en god pastaret af resterne.

Indkøbsliste:

Budgetvenlig og billig madplan 1

Ugens søde sag:
Bløde chokoladeboller med kardemomme

Budgetvenlig og billig madplan 3
Del med nogen du holder af
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments
Relaterede indlæg