Guide til Amsterdam ♡

17. august 2017

Guide til Amsterdam. I midten af juli tog jeg 5 dage til Amsterdam med min søde søster. Det var en ret spontan tur, og vi snakkede om, at vi gerne ville hen et sted, hvor der var godt vejr, god mad, shopping og masser af ting at se. Og det er der virkelig i Amsterdam. Oven i det er det virkelig den smukkeste by. Charmerende huse, hyggelige kanaler og masser af cykler som i København. Jeg har fået en masse inspiration med hjem, for vi har virkelig fået god mad dernede.

Vi boede på Sir Albert Hotel i det hyggelig De Pijp område og betalte 3500 kroner pr person for både flybillet og hotel med 4 overnatninger. Lufthavnen ligger lidt udenfor byen, men du skal bare tage tog til Amsterdam Central Station og derefter metro eller tram (sporvognslignende transportmiddel) hen til dit hotel. Vi tog sidstnævnte. I Amsterdam betaler du med Euro, og det minder meget om de københavnske priser. Hvis du har gode gåben, kan du sagtens gå til det meste, for Amsterdam er ikke vanvittigt stor. Det er dog også nemt at købe et heldagskort eller flerdagskort til offentlig transport.

Jeg har samlet de bedste steder, vi besøgte, i en guide af ‘what to see’ og ‘where to eat’ i denne guide til Amsterdam. Det er langt fra alt, hvad Amsterdam kan byde på, men det her er mine favoritter (mange af dem er mad-relaterede). Jeg håber, at I kan bruge mine tips, hvis I planlægger en tur til Amsterdam i fremtiden 🙂

Læs også: mine andre rejseguides til BudapestParisThailand og New York ✈

Guide til Amsterdam

Guidetilamsterdam Guidetilamsterdam Guidetilamsterdam Guidetilamsterdam Guidetilamsterdam Guidetilamsterdam Guidetilamsterdam Guidetilamsterdam Guidetilamsterdam Guidetilamsterdam Guidetilamsterdam

What to do in Amsterdam?

★ Som jeg skrev ovenover vil jeg klart anbefale at gå rundt. Amsterdam er en super smuk og charmerende by, og det opleves altså bare bedst til fods. Mine yndlingskvarterer er De Pijp og Joordan, men alle kanalerne, bådene og cyklerne har klart også sin charme. Du kan også leje cykler og cykle rundt på dem.

★ Hvis du er til museer og historie, så er Amsterdam en god by til dette. Rijksmuseum, Van Gogh Museum, Oude Kerk og Anne Franks hus er nogle af de mere populære. Hvis du skal besøge sidstnævnte så sørg for at bestille billetter hjemmefra på deres hjemmeside. Og i GOD tid. Gerne en måned eller to før. Hvis du kommer derhen uden billet, kommer du til at stå i kø i flere timer for at komme ind.

★ Ligesom i København er kanalrundfart virkelig populært, og der er flere forskellige selskaber. Vi tog en ‘1 hour canal cruise’ og købte billetter og stod på lige ved siden af Anne Franks museum. Det koster 16 euro, og du får høretelefoner med en guide, der i dine ører fortæller om byen, imens du sejler rundt.

★ Et af de mest populære seværdigheder i Amsterdam er Red Light District, hvor de røde lamper lyser, og kvinderne står i små rum i de smalle gader. Ikke for børn men klart en anderledes oplevelse at prøve.

★ Du kan næsten heller ikke tage til Amsterdam uden at shoppe. Hvis du er til Strøget-lignende vestlige butikker, skal du tage til Kalverstraat. Ellers kan jeg anbefale De 9 gader (De Negen Straatjes), som klart er shoppingSTEDET. Hvis du er til et rigtig marked, så tag ned til Albert Cuypmarkt, hvor der er masser af madboder og nips. Vi købte eksempelvis en aften en masse små tapas ting som oliven, brød, hummus, frugt og nødder til aftensmad på værelset efter en lang dag.

Guidetilamsterdam Guidetilamsterdam Guidetilamsterdam Guidetilamsterdam

Where to eat in Amsterdam?

★ Der er mange gode cafeer og restauranter i Amsterdam, og en stor del af dem serverer sund, lækker og frisk mad. Til morgenmad kan jeg anbefale Bakers & Roasters, der laver acai/greenie bowls med granola, god kaffe (med soyamælk også) og den lækreste bircher mysli med bær, frugt, kokos og chiagrød. Et andet sundt morgenmadssted er Lavinia Good Food, hvor vi fik delte en smoothiebowl, en avocadomad med pocheret æg og bananpandekager med frugt.

★ Hvis du er til den lidt mere syndige morgenmad, så skal du helt klart besøge Mook Pancakes. Jeg glædede mig næsten som et lille barn og fik ovenstående stak tykke pandekager med bær, bananer og sirup. Det var lækkert! Og de fås også i mange andre lækre varianter. Nogle mere syndige end andre.

★  Et af de steder, der stod højt på min liste, var The Avocado Show. Og vi fik også lov til at stå 45 minutter ude i den bagende sol, imens vi ventede på at komme ind. Men det var det hele værd. Jeg fik den LÆKRESTE avocadosalat med quinoa, masser af avocado, granatæbe, ristede nødder, spiselige blomster og en lækker dressing. Og bedst af alt burrata ost på toppen, der minder om en mere blød mozzarella. SÅ godt!

★ Den aften vi ankom, skulle vi finde noget aftensmad i nærheden og faldt over Pasta Pasta, hvilket min søster var meget vild med. Her kan du selv sammensætte din egen pastaret med alt fra pastatype, sauce og fyld.

GuidetilamsterdamGuidetilamsterdam Guidetilamsterdam GuidetilamsterdamGuidetilamsterdam Guidetilamsterdam Guidetilamsterdam

★ Den bedste aftensmad, vi fik dernede, var på Hummus Bistro d&a, der serverer mellemøstlig mad. Vi fik hver en stor skål cremet hummus med falafler og friskbagte pitabrød til. Det var også virkelig anbefalelsesværdigt!

★ På De 9 gader ligger den lille cafe Pluk, der udover er ret pæn og sælger få, fine ting også har lækre kager og gode sandwiches. Jeg fik en med gedeost til frokost og fortrød lidt, at jeg ikke fik en kage til dessert også.

★ Et must visit sted er Van Staple Koekmakerij, der eftersigende skulle lave verdens bedste cookies. Jeg ved ikke, om det er de bedste, jeg har smagt, men de er i hvert fald i top 3. En næsten brownie-lignende cookie. Sprød i kanten, blød i midten, fyldt med chokoladestykker og en stor, flydende (hvis den spises varm) midte af hvid chokolade. Guf!

★ Der er mange lækre butikker/supermarkeder med mad også. Du skal helt klart besøge Stach, der blandt andet har de fineste marengs og mange andre både syndige og sundere søde sager, drikkevarer (kombucha eksempelvis), hjemmelavede peanutbuttercups, cookies og meget andet. For et luksus supermarked skal du besøge Markt, der blandt andet sælger en masse lækker nøddesmør og de bæredygtige og alt for lækre Tony’s Chocolonely chokolade. Og ja jeg købte 5 plader med hjem og fortryder ikke det mindste. Den med honeycomb og kardemomme. Genial kombi! Derudover er der mange lækre ostebutikker, hvor du kan smage en masse hollandsk ost helt gratis.

★ Et sted vi ikke fik besøgt, som ellers stod på listen, var Foodhallen. Det skulle være lidt som Papirøen i København, men vi havde simpelthen ikke nok måltider at tage af. Den står på listen til næste gang!

Jeg håber, at I kan bruge min guide til Amsterdam! Skriv endelig hvis I skulle have spørgsmål eller flere tips, som andre kan bruge 😀

 

    Svar

    Instagram