Jawsa, så blev det altså lige december måned. Jeg er ikke helt i julehumør endnu – jeg ved ikke med dig? Men mon ikke det kommer. Jeg har i hvert fald gode juleplaner de næste uger, hvor julestemningen helt sikkert vil være i top. Det er ikke fordi, at der er meget jul over denne madplan uge 50, for jeg tænker, at vi egentlig nok skal få nok, når vi kommer tættere på den 24, men du kan jo bytte en af retterne ud med en omgang risengrød eller lignende, hvis du har lyst.
Hver lørdag udkommer en ny madplan til dig her på bloggen ligesom denne madplan uge 50. Det er til dig, der leder efter inspiration til næste uges madplan. Du kan enten vælge at følge madplanen hele vejen med den dertilhørende indkøbsliste, eller du kan udvælge de retter, der passer jer bedst, eller dem I mest har lyst til. Det fungerer sådan, at du nemt kan skrue op og ned efter, hvor mange der spiser med den dag og så få en indkøbsliste, der matcher det.
Madplan uge 50
I denne uge får du to dage med kød, en med fisk og tre vegetariske dage. Råvarerne er udvalgt så vidt muligt efter sæson, og jeg forsøger at mindste madspild ved at lade råvarer gå igen og ved altid at lade søndag være tøm køleskabet dag. Her kan du lave pizza, pasta, tærte, risotto eller andet med de rester, der er tilbage fra ugen, der er gået. Hvis denne madplan uge 50 ikke er din favorit, kan du altid se alle tidligere madplaner.
Menuen for denne uge står helt konkret på min yndlings græskarsuppe med rød karry, en langtidssimret (og så god!) bolonese, opgraderede kopnudler med smilende æg, åbne lasagne med græskar, brunet smør og stracciatella og sidst men ikke mindst bagt laks med nødder og honning serveret med hasselback kartofler med cremefraiche, rødløg og purløg. Haps.
Husk endelig at tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad, hvis du laver en af mine opskrifter. Jeg vil elske at følge med!
Hvis du kun skal bage én småkage i december, så lov mig at prøve min opskrift på brunkager. Det er den bedste. Det tør jeg godt love.