
Når solen bryder frem, har jeg altid mest lyst til friske, lette og sommerlige ting at spise, og det er præcis, hvad temaet for denne omgang madplan er. Opskrifter på sommermad – nemme, lækre og varierende. Og proppet med en masse af mine favoritter.
Denne madplan med sommeropskrifter er til 3-4 personer og består af 3 dage med kød/fisk, 3 med vegetarisk mad og 1 dag med rester. Indkøbslisten er tilpasset, så opskrifter, der skal ganges op, passer. Jeg har også sneget en sød sag med. Den indgår dog ikke i indkøbslisten men er mere som inspiration til weekendens søde sager. Du kan bruge madplanen som inspiration eller følge den fuldt ud sammen med den tilhørende indkøbsliste nedenunder. God fornøjelse!
Har du bud på temaer eller ønsker til fremtidige madplaner? Så skriv endelig en kommentar nedenunder
Læs også: Tidligere madplaner en masse lige her
Madplan: Opskrifter på sommermad
- Mandag: Ugen starter med fiskedag i form af ovnbagt laks med krydderurter og persille serveret med en melonsalat med mozzarella, serranoskinke og balsamico.
- Tirsdag: Tomatrisotto med grøn pesto står menuen på denne tirsdag – masser af smag og nem at lave.
- Onsdag: Det er pastatid og en af mine yndlings om sommeren med langtidsbagte tomater, edamamebønner, pinjekerner og citron-flødesauce.
- Torsdag: En af bloggens mest populære opskrifter: fyldt kyllingebryst med mozzarella, pesto og soltørrede tomater serveret med nye kartofler vendt med olivenolie, citron og dild.
- Fredag: Det er tærtedag og en sommerlig en af slagsen med asparges, dild og gedeost. Er du ikke vild med gedeost, kan du sagtens bruge fx feta i stedet.
- Lørdag: Sommer = hotdogs. Og gerne de grillede af slagsen. Lav dine egne pølsebrød og fyldt med gode pølser og top med det, du bedst kan lide. Jeg er fan af kombinationen af ketchup, sennep og karamelliserede løg.
- Søndag: Ugens sidste dag er som altid tid til rester. Ryd ud i køleskabet og lav fx tærte, pizza eller en god pastaret af resterne.
Indkøbsliste:

Ugens søde sag: Jordbærkoldskål med kammerjunker
