Annonce

Madplan: Krydret og varmende hverdagsmad

madplan


Jeg vil gerne lige starte med at sige undskyld for fraværet her på det sidste. Det er ikke sikkert, at I har lagt mærke til det, men jeg har haft så rivende travlt med nyt job og en computer, der pludselig stod af. Så jeg har ikke tittet meget ind her. Men nu er jeg her igen, forhåbentligt tilbage til normalt.  Og det er tid til en ny madplan. Da det har været ret koldt og blæsende i denne uge, tænker jeg, at temaet denne gang skal stå på varmende og krydret aftensmad til hele ugen. Mest mad i skål. Mest mad der skal spises med en ske. Alt sammen lækkert, rimelig nemt at lave og med masser af smag.

Der er som altid mad til 3-4 personer mandag til søndag. Indkøbslisten er tilpasset, så opskrifter, der skal ganges op, også passer. Jeg har også sneget et bud på en sundere sød sag med nedenunder – den indgår dog ikke i indkøbslisten, men er mere som inspiration til temaet. Du kan bruge madplanen som inspiration eller følge den fuldt ud. God fornøjelse!

Har du nogle bud på temaer eller ønsker til fremtidige madplaner? Så skriv endelig en kommentar nedenunder 😀 

Læs også: Tidligere madplaner – Vegetarisk / Mad på under 30 minutter / SU-venlig mad / Varmende vintermad / Imponerende hverdagsmad / Mættende salater / Hverdagsmad på 20 minutter / Sommermad / Nem hverdagsmad / Varmende efterårsmad / Eksotisk og krydret hverdagsmad / Nem hverdagsmad #2 / Efterårsmad / Spis mere fisk / Varmende hverdagsmad i december / Sund og nem hverdagsmad / SU-venlig og billigere aftensmad

  • Mandag:
    Vi starter ugen i Asien med en varm og spicy thaisuppe med nudler, kylling og grøntsager.
  • Tirsdag:
    Vi smutter lige til Indien og skal have en varmende indisk gryderet med linser, kikærter og mørbrad – den har masser af smag og smager lækkert med perlebyg til (eller alternativt kartoffelmos).
  • Onsdag:
    Det er tid til en af mine yndlings pastaretter. Frisk og cremet pasta med røget laks, spinat og langtidsbagte tomater. Den er så nem og smager helt vildt godt.
  • Torsdag:
    Vi skal have suppe igen i dag. Kartoffel-porresuppe. Den er cremet, nem at lave og har et let stærkt kick og knas fra toppingen.
  • Fredag:
    Der skal gang i vaffeljernet og holdes vaffelfest. Grove vafler toppet med persillehummus og bagte rodfrugter. Opskriften finder du lige her.
  • Lørdag:
    En af mine livretter er krydrede kødboller i tomatsauce. Og det er, hvad menuen står på i aften. De er krydrede, saftige og fyldt med smag og en cremet tomatsauce til. Server gerne med spaghetti som traditionen siger.
  • Søndag:
    Det er tapas-søndag, og jeg er vild med det! Den står på haydari – tyrkisk dip med peberfrugter og feta. Server den med sprøde, hjemmelavede tortillachips + grøntsagsstænger fra skuffen og rester fra ugen, der gik.

Ugens sundere søde sag:
Kardemommesnurrer

kardemommesnurrer
Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments