Annonce

Guide til Thailand

Guide til Thailand

Det er ikke længe siden, at jeg kom hjem efter 3 måneders rejse gennem Sydøstasien, heriblandt Thailand, med min veninde. Det var den mest fantastiske tur, og jeg fik oplevet så meget og spist en masse lækker mad. Derfor har jeg sat mig ned og brygget en guide til Thailand sammen til jer til at spise, rejse og opleve Thailand. Hvis der skulle sidde nogle bag skærmen, der har planer om at tage samme steder hen. Denne guide fokuserer primært på Bangkok, Nordthailand (Chiang Mai og Pai) og øerne ved østkysten i Sydthailand. Hvis I skulle have nogle spørgsmål, ekstra tips eller lignende, så skriv gerne en kommentar nedenunder. God fornøjelse med denne guide til Thailand.

Guide til Thailand

Generelt er det super nemt at rejse rundt i Thailand. Thailænderne er simpelthen så venlige, og det er bare om at spørge sig frem. Husk dog altid at sørge for, at taxaerne bruger taxameter og hvis ikke, så aftal prisen inden. Der går cirka 19 danske kroner pr 100 thailandske baht. Og prut dig endelig frem! Det gælder ikke kun med transport – tøj, souvenirs osv. Man bliver virkelig god til det til sidst!

I forhold til maden så har vi faktisk fået vores bedste måltider hos lokale gadekøkkener og små streetfood boder. Det skal man virkelig ikke være bange for! Bare sørg for at vælge nogle af de populære steder, og så vil du få lækker og hurtig mad til næsten ingen penge. Tip: hvis du ikke er til stærk mad så sig “my pet” (ligesom ‘mit kæledyr’ på engelsk), når du bestiller. Nedenunder tipper jeg både til oplevelser + restauranter/cafeer og til lokale retter, der skal prøves i denne guide til Thailand.

Guide til Thailand 1
Guide til Thailand 3
Guide til Thailand 5
Guide til Thailand 7

Guide til Thailand – Bangkok

Vi krydsede grænsen fra Cambodja til Thailand med bus, ankom til Bangkok i midten af marts og havde booket et par overnatninger på De Talak hostel. Et hyggeligt og pænt hostel hvor der både var andre unge og familier, et fælleskøkken, køleskab og gratis is. Hotellet ligger udenfor centrum men tæt på metroen (MRT) og ikke så langt fra Sky Train (BTS), som jeg klart vil anbefale som transportmidler rundt i hovedstaden. Bangkok er stor, så man kan ikke gå rundt til det hele, og togene er en billig måde at komme rundt på.

Guide til Thailand – i Bangkok skal du opleve:

  • Grand Palace og Wat Pho – det er her, du finder kongepaladset belagt med guld og den store liggende buddha. Her er mange mennesker, og det er varmt, så kom gerne tidligt og sørg for at tage lange bukser og t-shirt på. De 2 steder ligger i gåafstand fra hinanden.
  • Chatuchak weekend marked – dette sted er nærmest et must, og det har åbent hver lørdag og søndag. Her kan du finde alt fra billigt bras til fedt tøj og lækker mad, og meget af markedet er overdækket, så du ikke går direkte i solen. Her kan du nemt bruge det meste af dagen.
  • Shopping i Siam Square området – et kæmpe område med flere store shoppingcentre som MKB center og Siam Paragon. Du kan også besøge Terminal 21, hvor hver etage er lavet som en destination i verden.
  • Chinatown – kaldes også Yaowarat. Vi kom lidt tilfældigt forbi her, drejede ind og endte med at slentre rundt i et stykke tid og kigge. Her er masser af små butikker, gadekøkkener og mulighed for kinesisk mad. Det er også her, at du kan besøge den gyldne buddha.

I Bangkok skal du spise:

  • Mad fra gadekøkkener – jeg kan anbefale Pad Thai (stegte nudler med kylling, rejer og peanuts), Khao Pad (stegte ris med svinekød, kylling og lignende), Som Tam Thai (grøn papajasalat), mango sticky rice og kokosis i halve kokosnødder. De sidste 2 kan du nemt få billigt og lækkert på Chatuchak markedet, og du kan finde mange madboder ved Khao San Road.
  • Pier 21 – hvis du er mere til de indendørs og renere madboder, så kan jeg anbefale at tage op på San Francisco etagen i Terminal 21. Her kan du finde alle lokale retter og mere til.
Guide til Thailand 9
Guide til Thailand 11

Guide til Thailand – Chiang Mai (Nordthailand)

Vi tog nattoget fra Bangkok til Chiang Mai, og det kan helt sikkert anbefales, hvis man ikke har noget imod at sove i køjelignende senge på lidt plads. Det tager cirka 12 timer, og det er super nemt. Bare husk at bestille billetter på togstationen et par dage i forvejen. Chiang Mai er en virkelig hyggelig by, og du kan gå rundt til det meste. Her er masser at lave, især fysiske aktiviteter og hyggelige cafeer samt gademarkeder og streetfood. 

Jeg kan anbefale at bo på Love CNX guesthouse lige midt i byen. Værelserne er små, men pæne og ejeren er super sød til at hjælpe med at booke ture. Her i byen kan du komme rundt med røde deletaxaer (songthaew) – bare aftal prisen inden.

Guide til Thailand – i Chiang Mai skal du opleve:

  • Templerne – her er flere forskellige templer, hvis du er til det. Du kan gå rundt til templer i centrum af byen eller tage en songthaew op på toppen af et lille bjerg og besøge Doi Suthep templet.
  • Nightbazar – hver aften kan du lige uden for byens centrum finde natbazaren, hvor der er masser af boder med tøj, nips og souvenirs. Vi stødte også på et område nede af gaden, hvor der var livemusik og masser af madboder. Det mindede mig lidt om Kødbyens mad og marked.
  • Søndagsmarked – vi nåede desværre ikke at opleve dette. Men det skulle være ret fedt at besøge, hvis man skulle være heldig at være der på en søndag.
  • Flight of the gibbon – hvis du har mod på lidt spændning og højder, så kan jeg anbefale en tur med zip-line i trætoppene. Det er en af de dyrere oplevelser, men hjælperne er virkelig søde, og det er en flotte og (for nogen) grænseoverskridende svæveture i skoven.
  • Baanchang Elephant Park – dette var nok højdepunktet i Chiang Mai for mig. Vi havde det meste af dagen sammen med elefanterne, der var blevet reddet fra mishandling og fik lov til at fodre dem, lære dem bedre at kende, få en ridetur og bade med dem til sidst.

I Chiang Mai skal du spise:

  • Gademad – syd for centrum af byen, lige indenfor bymurene ligger en streetfoodgade. Heroppe i Nordthailand skal du prøve retten Khao Soi (nudler og evt kød i en krydret kokoslignende suppe toppet med sprøde nudler) foruden alle de andre retter, jeg nævnte længere oppe.
  • Angel’s Secret – hvis du har lyst til andet end lokal mad, kan jeg anbefale denne virkelig hyggelige cafe. Jeg nåede at smage deres berømte french toast, friskpressede juicer og grød, men deres lækre hjemmebagte croissanter så også virkelig gode ud.
  • Blue Diamond – endnu et morgenmadssted, hvor jeg kan anbefale deres grød, glutenfrit bagværk og lækre bageriafdeling. Du kan få brød og kager, som du kan tage med dig. Især deres glutenfrie boller og kanelsnegle var et hit.
Guide til Thailand 15
Guide til Thailand 17
Guide til Thailand 19

Guide til Thailand – Pai (Nordthailand)

Byen Pai ligger kun 3-4 timers kørsel længere nordpå fra Chiang Mai. Turen derop indebærer bjergkørsel, så hvis du har let til køresyge, kan jeg anbefale dig at tage en køresygepille. Men det er hele turen værd, for du kommer frem til den hyggeligste, lille by, hvor du kan gå rundt til alt og virkelig kan mærke den afslappede stemning.

Hvis du skal udenfor byen og har mod på det, kan du låne scootere for cirka 40 kroner pr dag eller cykle rundt (jeg skal dog advare, at det er hårdt pga. mange bakker). Vi boede på et lille sted ved navn Easy Guesthouse med simpel morgenmad for kun 60 kr per nat for os begge 2, og så var ejeren Alice simpelthen så sød og hjælpsom.

Guide til Thailand – i Pai skal du opleve:

  • At slentre rundt i den hyggelige by – her kan du sagtens bruge et par timer. Især om aftenen ved walking street, hvor du kan købe tøj og souvenirs eller en gåtur ned til floden.
  • Pai Canyon – vi lejede en scooter og kørte herud. Det skulle være som Grand Canyon i miniformat, og der er en smuk udsigt. Du kan se kløften i toppen af indlægget.
  • Vandfald, hotsprings og en naturlig sø  – disse steder kan også nås på en scooter eller cykel, hvis man har mod på det. Det var desværre den tøre tid på året, da vi besøgte Pai, så der var ikke meget vand i vandfaldene, men den naturlige sø var et dejlig sted at bade i. Her kan man sagtens bruge hele eftermiddagen.
  • Pai Cookery School – vi brugte formiddagen her på at lære at lave thailandsk mad, og det var kun os 2 sammen med vores kok. Vi valgte retterne og så viste hun os, hvordan de skulle laves. Vi fik også opskrifterne med hjem bagefter.

I Pai skal du spise:

  • Walking street – lige midt i byen løber gaden, hvor du kan finde en masse madboder med alt fra lokale thailandske retter til frugtshakes og international mad. Jeg kan blandt andet anbefale passionsfrugtshakes eller sprøde crepes med selvvalgt fyld (min favorit var peanutbutter og nutella), som du kan få fra flere boder. Vi prøvede også indisk mad  fra en indisk streetfood bod en aften og Khao Soi en anden.
  • 661 – vi boede ved siden at denne lille cafe/bageri, som desværre havde lukket, da vi var der. Men de solgte stadig friskbagt brød, og vi havde hørt, at de skulle have mange lækre ting (hvis de altså havde åbent, øv).
  • Cafe de Pai – det var avocadosæson, da vi var her, og denne cafe serverede en masse forskellige avocadoretter. Vi prøvede blandt andet deres avocadosandwich, passionsfrugtjuice og deres chunky fritter med guacomole.
Guide til Thailand 21
Guide til Thailand 23
Guide til Thailand 25
Guide til Thailand 27

Guide til Koh Samui, Koh Phangan og Koh Tao
(øerne ved østkysten i Sydthailand)

Hvis du er til strandferie, lækker mad og lidt forskellige oplevelser, så kan du sagtens besøge Koh Samui, Koh Phangan og Koh Tao. De ligger tæt på hinanden og nemt kan nås med Lomprayah færgen. Koh Samui er mere en familieø, hvor du på Koh Phangan og Koh Tao ser flere unge og backpackere men bestemt også familier.

På Koh Samui boede vi hos Fullmoon House ved Lamai Beach tæt på stranden. Det var nærmest et lille hus med stort værelse, badeværelse, køleskab og veranda. Vi boede også en enkelt nat på Cheeky Monkey’s guesthouse, som var en del billigere og mindre men godt til pengene.

På Koh Phangan boede vi på Golden Beach Resort i vores egen bungalow midt på vores næsten private strand. Det var lidt langt fra byen, men det var muligt at gå, leje en scooter eller bestille en vogn.

På Koh Tao boede vi på Khun Ying house ved Sairee beach. Et virkelig hyggeligt område med masser af gode cafeer. Hvis du vælger samme sted at bo, så sørg for at få et værelse med aircondition.

Guide til Thailand – på øerne skal du opleve:

  • Strand, strand og strand – det kan du finde alle steder. Mine yndlingsstrande var på Koh Tao, men Koh Samui og Koh Phangan havde bestemt også fine strande.
  • Bungy jump – ved Chaweng området på Koh Samui kan du springe bungy jump i 50 meters højde. De er meget professionelle og prøver at lette stemningen med jokes. Det er den vildeste oplevelse (og udsigt), hvis du tør kaste dig ud i det.
  • Angthong National Marine Park  – du kan både komme hertil fra Koh Phangan og Koh Samui. Det er et smukt område bestående af 42 øer, som jeg synes mindede lidt om Halong Bay i Nordvietnam. Vi bookede en tur gennem et selskab ved navn Orion og var blandt andet ude at snorkle, sejle i kajak og hike op til toppen af en af øerne (det er ret hårdt) og blev belønnet med den flotteste udsigt.
  • Dykkercertifikat – jeg havde bestilt et dykkercertifikat hjemmefra hos DJL på Koh Tao, som er kendt som den store dykkerø. Der er mange gode steder hernede, hvis du vil tage et dykkercertifikat. Jeg kan virkelig anbefale DJL – professionelle og søde instruktører.
  • Solnedgang – alle strandene vi besøgte havde de smukkeste solnedgange om aftenen. Vores favorit var på Sairee Beach på Koh Tao, men den var også flot på Koh Phangan.
  • Yoga – vi prøvede 2 gange et 2 timers yogahold på Koh Tao. Det var en skøn måde at få løsnet ud i kroppen på.

På øerne skal du spise:

  • Curries og gademad – her i Thailand kan du få de lækreste karryretter med alt fra grøntsager til kød og kartofler. Min favorit var Panang Curry. Nogle af de lækreste fik vi på gademarkederne på Koh Samui.
  • Italiensk hos Fabio – på Koh Phangan hos Fabio fik vi muligvis den bedste carbonara, jeg har smagt, og så får man en gratis creme brulee til dessert. Det er ikke det billigste sted, men det var hyggeligt, og maden var god.
  • Vegetabowl – et af de steder vi besøgte flest gange på Koh Tao var denne cafe, hvor de serverede de lækreste vegetariske salater. Min favorit var en asiatisk version med sprød tofu, sesam og tahindressing.
  • Barracuda – her på fiskerestauranten på Koh Tao fik jeg en skøn ret med hvid fisk og tomat-feta fyld pakket ind i parmaskinke. Og den lækreste citron-ingefær cheesecake til dessert. Min veninde fik laks med kartoffelmos, asparges og dildsauce. Ikke et billigt sted men det smagte virkelig godt.
  • Alice Coffee shop – hos Alice på Koh Tao fik vi en virkelig god iskaffe, og der var et stort udvalg af både kolde og varme versioner. Mine favoritter var med hasselnød eller vanilje.
  • Butter Ice Cream – på gaden langs Sairee Beach fandt vi denne lille isbutik, som vi besøgte flere gange for at få is i varmen. Vi var især vilde med deres oreois og strawberry cheesecake is.

Jeg håber, at I kan bruge guide til Thailand. Og husk, hvis du har nogle spørgsmål eller flere tips, der skal tilføjes, så skriv meget gerne en kommentar.

Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
13 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments