Sprød grønkålssalat med æbler, dadler og nødder

No-bake cheesecake

No-bake CheesecakeJeg har fundet mig endnu en favorit kage… CHEESECAKE! Her i en super lækker og nem version med kirsebær på toppen. Jeg har aldrig før bagt en selv (bortset fra denne look-a-like i glas) og faktisk kun smagt det én gang – det har klart været en fejltagelse, for åh hvor smager det bare godt. Der findes mange versioner af cheesecake: no-bake, bagt, med smag, med topping, forskellige varianter af bund osv.

Denne version er ret simpel og nem at lave, den er ikke bagt (no-bake), og så er den uden husblas. Den er med inspiration fra kokken Nigella. På toppen har jeg pyntet med amarena kirsebær, som giver en skøn syrlig-sød kirsebærsmags-kontrast til den cremede cheesecake. Hvis du vil undgå de lidt dyre kirsebær eller er mere til andre bær, kan du også sagtens gøre det. Jeg vil dog anbefale disse amarena kirsebær, da de smager vidunderligt godt til.

Find flere opskrifter med cheesecake lige her.

No-bake CheesecakeNo-bake Cheesecake

No-bake Cheesecake (til 8-10 personer)

  • 120 g digestive kiks
  • 70 g blødt smør
  • 300 g flødeost (ikke light)
  • 55 g flormelis
  • 1/2 tsk vaniljepulver eller korn fra 1 vaniljestang
  • 1 spsk citronsaft
  • 2,5 dl piskefløde
  • amarena kirsebær (eller andre bær)

 

Så nemt er det: Det er vigtig, at du starter aftenen inden (eller mindst 4 timer før den skal serveres). Blend kiksene i en foodprocessor, til det bliver til krummer. Blend derefter det bløde smør med, til det det danner en sammenhængende klump. Kom bagepapir i bunden (kun bunden, ikke siderne) af en springform på 20 cm i diameter. Pres og fordel kiksemassen ud på bunden, plus lidt ekstra op af siden for at danne en lille kant.

Kom flødeost (helst en smule stuetempereret, ikke direkte fra køl) i en skål og vend det godt sammen med flormelis, vanilje og citronsaft. Pisk piskefløden let i en anden skål og vend det derefter med flødeoste-massen. Fordel det ovenpå bunden og gør overfladen glat med en dejskraber eller paletkniv. Sæt kagen på køl i mindst 4 timer, men helst natten over. Pynt med amarena kirsebær lige før kagen skal spises. Husk ekstra amarena kirsebær + sovs til severingen.

 photo Signature_zpsd4755eed.jpg

25 kommentarer

  • Sam

    Hej . Lækker cheesecake! Men jeg har en springform af 26 . Den er lidt større end den du har . Hvad gør jeg med målene. I forhold kiks ovs

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Anna Bartels

      Hej Sam.
      Jeg vil nok lave halvanden eller eventuelt dobbelt portion 🙂
      Kh Anna

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

    Hej, hvad hvis man ikke har en springform, hvad kan man så bruge?☺️

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Anna Bartels

      Hej Julie.
      Du skal bruge en form, ellers vil ostemassen løbe ned, inden den får sat sig. Alternativt kan du godt lave det i glas (hvis du søger på cheesecake herinde, kan du se nogle eksempler) og så bare lave en masse små cheesecakes i stedet.
      Håber det hjælper lidt 🙂
      Kh Anna

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nini

    Den vil jeg prøve i weekenden.
    Hvilken flødeost bruger du? 😊

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Anna Bartels

      Jeg bruger bare en helt almindelig philadelphia eller lignende. Det skal bare IKKE være light 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sara Mygind

    Hej Anna!
    Tak for en hel fantastisk lækker opskrift på cheesecake!

    Jeg vil vove at påstå at det er den bedste cheesecake, jeg har smagt – din opskrift på cheesecake bliver den eneste jeg bruger fremover 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Anna Bartels

      Ih Sara! Det er bare helt fantastisk dejligt at høre – det er jeg SÅ glad for 😀
      Tak for din kommentar ♡

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lea

    Hej, er der en grund til ikke at bruge light Philadelphia, eller er det bare en præference? 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Anna Bartels

      Hej Lea.
      Nej det kan du ikke bruge, da det ikke vil holde konsistensen.
      Du skal bruge en almindelig version 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Lea

      Okay super, tak for hurigt svar – glæder mig til at lave den i morgen 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Linda

    Ummm… Den er lækker. Den var et sikkert hit hos mine fødselsdagsgæster.
    Og SÅ nem at lave. Jeg er ikke gode venner med husblas, så det er rigtig godt at jeg endelig har fundet en uden. Tak for det.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Anna Bartels

      Det er bare dejligt at høre Linda!
      Selv tak for din kommentar ♡

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • M.U

    Kan man bruge laktosefri flødeost og piskefløde?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Anna Bartels

      Hej du.
      Jamen altså umiddelbart tror jeg godt, at du kan bruge laktosefrie produkter, så længe det ikke er fedtfattigt eller lignende.
      Jeg kan selvfølgelig ikke love det, da jeg ikke selv har testet det, men umiddelbart burde det ikke være et problem.
      Vend endelig tilbage, hvis du tester det! 🙂
      Kh Anna

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • M.U

      Hej Anna
      Det var en super lækker laktosefri cheesecake.
      Smagen og konsistensen var fantastisk. Formen var lidt større end 20cm i diameter så den blev lidt flad men så ved jeg til næste gang at jeg Skal fordoble ingredienserne. Tak for opskriften

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Anna Bartels

      Det lyder dejligt du!
      Tak for din tilbagemelding ♡

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jannie

    Elsker din kage så lækker ❤❤❤❤❤💕💕💕har lige lavet den og så er den klar til i aften

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Anna Bartels

      Hvor er det bare dejligt at høre Jannie!
      God fornøjelse ♡
      Kh Anna

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jette

    Hej Anna, kan man lave den to dage i forvejen?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Anna Bartels

      Hej Jette.
      Det kan du sagtens 🙂
      Håber du kan lide den!

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jannie Pedersen

    Åh den må prøves ! Hvis nu man ikke har en foodprocessor hvad kan så bruges 😊

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Anna Bartels

      Hej Jannie.
      Du kan sagtens bare blende i en stor minihakker, hvis du har det?
      Ellers kan du komme kiksene i en pose og banke dem med en kagerulle til helt fint smulder. Herefter kan du røre den bløde smør sammen med det. Det burde virke helt fint 🙂
      Kh Anna

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Annalise

    Kan man fryse kagen og så pynte den når den skal bruges

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Anna Bartels

      Hej Annalise.
      Jeg tror sagtens, at du kan fryse kagen. Den vil dog være frossen som is og ikke cremet som normalt.
      Skriv endelig hvis du prøver det af 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sprød grønkålssalat med æbler, dadler og nødder