Go Back
+ servings
no bake cheesecake

No-bake cheesecake

En nem og lækker cheesecake med kiksebund og amerenakirsebær. Uden husblas. Er du ikke til amerenakirsebær, så kan du toppe med alt muligt andet. Vær opmærksom på, at du skal lave den minimum 4 timer før og gerne aftenen før.
4.54 fra 26 stemmer
Antal: 8 personer
Forberedelse20 minutter
Køletid4 timer

Ingredienser

  • 120 g digestive kiks
  • 70 g smør (blødt )
  • 300 g flødeost (stuetemperatur)
  • 55 g flormelis
  • 1 vaniljestang
  • 1 spsk citronsaft
  • dl piskefløde
  • amarena kirsebær (eller andre bær)

Køkkenudstyr

  • Springform

Fremgangsmåde

  • Blend kiksene i en foodprocessor, til det bliver til krummer.
  • Blend derefter det bløde smør med, til det det danner en sammenhængende klump.
  • Kom bagepapir i bunden (kun bunden, ikke siderne) af en springform på 18-20 cm i diameter.
  • Pres og fordel kiksemassen ud på bunden, plus lidt ekstra op af siden for at danne en lille kant.
  • Kom flødeost (helst en smule stuetempereret) i en skål og vend det godt sammen med flormelis, vanilje og citronsaft.
  • Pisk piskefløden let i en anden skål og vend det derefter med flødeoste-massen.
  • Fordel det ovenpå bunden og gør overfladen glat med en dejskraber eller paletkniv.
  • Sæt kagen på køl i mindst 4 timer, men helst natten over.
  • Pynt med amarena kirsebær lige før kagen skal spises. Husk ekstra amarena kirsebær + sovs til severingen.