Der er ikke noget som en varmrøget laksesalat. Så skulle det altså lige være en hjemmelavet én af slagsen. Uanset om det er til brunch, frokost, aftensmad eller helt oplagt til påske og påskefrokost. Det er sådan en slags pålæg der kan redde en kedelig rugbrødsmad, og som man kan smække sammen på under 5 minutter. Denne opskrift på varmrøget laksesalat har i hvert fald reddet både min aftensmad og frokost en del gange.
Opskrift på varmrøget laksesalat
Laksesalaten består helt simpelt af varmrøget laks, cremefraiche, rødløg, dild og citron. Den tager ingen tid at lave, ingredienserne skal bare lige røres sammen, og så er den smækfyldt med smag og sunde sager. Jeg spiser den på ristet rugbrød, på vafler, i madpandekager eller oven på en sprød salat, men du kan også sagtens komme den i en lækker sandwich med salat, agurkeskiver og lignende.
Er du vild med varmrøget laks, så skal du også prøve min bygotto med varmrøget laks og asparges, sprøde kartoffelpandekager med lakserilette eller quinoasalat med varmrøget laks, feta, edamamebønner og gomadressing.
Laksemousse/lakserilette/laksesalat
Jeg ved faktisk ikke, om der er en forskel på laksemousse, lakserilette og laksesalat. I princippet tror jeg, at det er det samme – det bliver bare kaldt forskellige ting. I min familie er det nok altid blevet kaldt laksesalat – som hønsesalat og rejesalat og sådan. Altså et pålæg. Både jeg og min mor serverer den altid til påskefrokost, hvor den altid er en vinder og bliver spist rub og stub, men den er også god til brunch eller som sagt til at peppe en kedelig rugbrødsmad op.
Lige denne gang lavede jeg rugvafler og toppede dem med varmrøget laksesalat, gulerodstrimler og frisk dild. Det kan anbefales som sund, nem og lækker frokost/aftensmad.
Varmrøget laksesalat
Ingredienser
- 250 g varmrøget laks
- 5 spsk creme fraiche (gerne 18%)
- ½ citron
- ½ bundt frisk dild (eller persille)
- 1 rødløg (lille)
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Fjern skindet fra laksen og riv derefter laksen fra hinanden, så det bliver til strimler.
- Hak rødløget og dild fint og rør derefter alle ingredienserne sammen.
- Smag til med ekstra citron og salt og peber – sennep eller finthakkede æbletern kan også noget.
- Server gerne på ristet rugbrød eller lignende.
Laver du en af mine opskrifter, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med!