Pisket brunet smør

Pisket brunet smør opskrift

Der er virkelig ikke mange ting, der slår brunet smør. Brunet smør er godt til alt, og det er som om, at alle retter, hvor der inkluderes brunet smør, er gode. Og så er pisket brunet smør lige at tage det hele til nye højder. I dag skal du have opskriften på pisket brunet smør. Det er måske det ultimative match til lækkert brød til en god middag, og det vil helt sikkert imponere dine gæster. Og det er oven i købet super nemt at lave.

Opskrift på pisket brunet smør

Det kræver faktisk ikke så meget andet end smør at lave brunet smør. Måske et lille drys salt hvis du er til det. Og af remedier kræver det en gryde til at brune smørret og så en elpisker/piskeris til at piske det op efter. Arbejdstiden er måske 15 minutter totalt, og så er der lidt køletid, og du kan sagtens forberede det brunede smør dagen før og piske det op inden servering. Jeg vil i hvert fald anbefale at piske det, lige inden du serverer det, så du opnår den luftige piskede smør. Sætter man den fx på køl igen, sætter den sig.

Er du vild med brunet smør, så skal du også prøve min cookie kage med brunet smør, mine grønne bønner med hasselnødder og brunet smør eller i en version med ravioli, brændt citron og pisket ricotta.

Pisket brunet smør opskrift

Pisket smør som på restaurant

Der er altså ikke noget, som at få serveret pisket brunet smør på restaurant eller til en BMO, bolle med ost. Det tager lige det hele til et højere niveau, og man viser også, at man har gjort sig umage med noget så simpelt som smørret til brødet til maden. Og sådan vil dine gæster helt sikkert også tænker. Du har måske fået serveret almindelig pisket smør, men hvad med pisket brunet smør? Når du bruner smørret, giver du dit smør en intens nøddeagtig smag og en lidt brunere farve, og det passer virkelig godt til eksempelvis brød. Eller bare til den fede, salte smør.

Sådan laver du pisket brunet smør – nemt og hurtigt

Det er som sagt virkelig nemt at lave. Du starter med at brune dit smør ved at smelte smør (og her kan du jo lave så meget, som du har samvittighed til) og blive ved med at have temperatur på, til smørret begynder at ændre farve fra gul til en mere gylden brun, og det begynder at dufte af nødder. Du er ikke i tvivl. Herfra skal det køle helt af minimum et par timer på køl, hvorefter du pisker det op til en luftig smør.

Tip: Man kan evt. komme et skvæt kærnemælk i, som ofte tilsættes almindelig pisket smør (det gør det endnu luftigere), men det behøves ikke. Og så er jeg glad for et ekstra drys havsalt, fordi det fremhæver smagen.

Laver du en af mine opskrifter, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med! 

Pisket brunet smør opskrift

Pisket brunet smør

Det er super nemt at lave pisket brunet smør. Ligesom på restaurant. Brunet smør har en skøn smag af nødder, og i en pisket version er den cremet og luftig. 1 portion er lavet på 200 g smør.
5 fra 1 stemme
Servings: 1 portion
Forberedelse15 minutter
Køletid2 timer

Ingredienser

  • 200 g smør
  • 1 tsk flagesalt

Noter

Har du et skvæt kærnemælk, kan du piske det i det brunede smør, når du pisker det luftigt. Det giver en endnu mere luftig smør og en smule syre. 

Fremgangsmåde

  • Start med at smelte smørret i en lille gryde ved middelvarme.
  • Lad det forblive på middelvarme og lad det boble stille og roligt i 5-8 minutter, til smørret begynder at brune og dufte af hasselnødder.
  • Hæld det brunede smør i en skål og stil det på køl i et par timer, til det har sat sig.
  • Kom evt. 2 dl vand og en god håndfuld isterninger i en stor skål og sæt din skål med brunet smør oveni, så den køler rundt om. Det behøves ikke men kan holde det koldt.
  • Pisket det i et minut eller to, til du har en luftig, pisket smør.
  • Vend det sammen med en dejskraber og rør også lidt salt i.
  • Anret i en skål og drys med salt på toppen. Server med det samme.

Hvad kan jeg bruge pisket smør til?

Det er jo meget oplagt at servere din piskede smør eller pisket brunet smør til noget lækkert brød. Det kunne fx være et grydebrød eller et surdejsbrød. Det ville være et lækkert element til en god middag, hvor du serverer brød til. Fx suppe, pastaretter, til grillmaden, som en del af en buffet eller meget andet.

Du kan dog også sagtens bruge resterne, hvor du normalt ville bruge smør. Du kan stege grøntsager eller kød i det, vende det i pasta eller du kan smøre det på dine ostemadder eller i sandwiches – det ville give et skønt nøddeagtigt touch.

Del med nogen du holder af
5 from 1 vote (1 rating without comment)
Abonner
Giv besked om
0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments