Det er super nemt at lave pisket brunet smør. Ligesom på restaurant. Brunet smør har en skøn smag af nødder, og i en pisket version er den cremet og luftig. 1 portion er lavet på 200 g smør.
Har du et skvæt kærnemælk, kan du piske det i det brunede smør, når du pisker det luftigt. Det giver en endnu mere luftig smør og en smule syre.
Fremgangsmåde
Start med at smelte smørret i en lille gryde ved middelvarme.
Lad det forblive på middelvarme og lad det boble stille og roligt i 5-8 minutter, til smørret begynder at brune og dufte af hasselnødder.
Hæld det brunede smør i en skål og stil det på køl i et par timer, til det har sat sig.
Kom evt. 2 dl vand og en god håndfuld isterninger i en stor skål og sæt din skål med brunet smør oveni, så den køler rundt om. Det behøves ikke men kan holde det koldt.
Pisket det i et minut eller to, til du har en luftig, pisket smør.
Vend det sammen med en dejskraber og rør også lidt salt i.
Anret i en skål og drys med salt på toppen. Server med det samme.