Go Back
+ servings
Pisket brunet smør opskrift

Pisket brunet smør

Det er super nemt at lave pisket brunet smør. Ligesom på restaurant. Brunet smør har en skøn smag af nødder, og i en pisket version er den cremet og luftig. 1 portion er lavet på 200 g smør.
5 fra 1 stemme
Servings: 1 portion
Forberedelse15 minutter
Køletid2 timer

Ingredienser

Noter

Har du et skvæt kærnemælk, kan du piske det i det brunede smør, når du pisker det luftigt. Det giver en endnu mere luftig smør og en smule syre. 

Fremgangsmåde

  • Start med at smelte smørret i en lille gryde ved middelvarme.
  • Lad det forblive på middelvarme og lad det boble stille og roligt i 5-8 minutter, til smørret begynder at brune og dufte af hasselnødder.
  • Hæld det brunede smør i en skål og stil det på køl i et par timer, til det har sat sig.
  • Kom evt. 2 dl vand og en god håndfuld isterninger i en stor skål og sæt din skål med brunet smør oveni, så den køler rundt om. Det behøves ikke men kan holde det koldt.
  • Pisket det i et minut eller to, til du har en luftig, pisket smør.
  • Vend det sammen med en dejskraber og rør også lidt salt i.
  • Anret i en skål og drys med salt på toppen. Server med det samme.