Knækbrød med chokolade

Kerneknækbrød med mørk chokolade

Du kender jo nok godt den klassiske riskiks med chokolade, men har du prøvet knækbrød med chokolade? Det er jo lige så godt som knækbrød med pålægschokolade, hvis du nogensinde har lavet den kombi? Med tandsmør haps. Nu sidder de bare sammen og er den perfekte salte, ristede og søde snack. Perfekt til den lille sult.

Opskrift på knækbrød med chokolade

Jeg har tidligere delt en opskrift på kerneknækbrød med jer. Det er min nye favorit. Udelukkende bestående af kerner (altså ingen mel), og de smager simpelthen så godt, og de røg alt for hurtigt hjemme hos os. Og så kom jeg i tanke om en ny version, mens jeg spise et stykke med pålægschokolade. Hvorfor ikke smelte chokoladen og smøre knækbrødet med det? Genialt. En perfekt snack, der både er rimelig sund, mætter og smager godt.

Er du vild med sundere snacks, så skal du også se opskrifterne på dadelkugler med mørk chokolade, sunde romkugler med sorte bønner eller date bark med pistacie og tahin.

Kerneknækbrød med mørk chokolade

Glem riskiks med chokolade, prøv kerneknækbrød med mørk chokolade

Ja tak. Det må være mit nye motto. Jeg har lavet en stor portion af disse knækbrød med chokolade, og de står nu i skabet – klar til at redde eftermiddagssulten eller den søde aften-tand. Jeg ved ikke med dig, men jeg er altid sulten og eftermiddagen, og jeg er altid lækkersulten om aftenen.

Lækker, sund snack og mellemmåltid

Jeg elsker at spise det, som det er, og jeg har faktisk også taget en portion med på arbejde, så der er snacks til om eftermiddagen, når sulten rammer. Men jeg kan virkelig også godt lide at toppe med nøddesmør som fx peanutbutter, hvis sulten nu er lidt større. Det passer virkelig godt til de ristede kerner, flagesalt og den søde chokolade. De holder sig uden problemer et par uger i en lufttæt beholder.

Glutenfrit knækbrød med kerner og chokolade

Laver du denne opskrift på kerneknækbrød med chokolade, ville jeg elske, hvis du taggede mig @annabartels på Instagram eller #annamad. Jeg elsker nemlig at følge med!

Kerneknækbrød med mørk chokolade

Knækbrød med chokolade

Det her er kerneknækbrød, bestånde af udelukkende kerner (ingen mel) med et tyndt lag mørk chokolade.
5 fra 1 stemme
Servings: 15 stk
Forberedelse8 minutter
Tilberedelse35 minutter
I alt43 minutter

Ingredienser

Noter

Jeg kom egentlig kun 85 g chokolade på billederne her, men jeg synes godt, at den kunne have taget en smule mere, og derfor har jeg skrevet 100 g i opskriften. 

Fremgangsmåde

  • Lav opskriften på kerneknækbrød, som der står i linket.
  • Hak chokolade fint.
  • Når knækbrødspladen kommer ud af ovnen og er varm, kan du drysse med finthakket chokolade over hele overfladen.
  • Lad det stå et par minutter, til det er smeltet, og du kan smøre det ud over hele knækbrødsoverfladen.
  • Drys evt. med flagesalt.
  • Lad chokolade sætte sig helt, og knækbrødet køle helt af, inden du brækker knækbrødet i passende stykker.
  • Opbevar dem i en lufttæt beholder ved stuetemperatur.
Del med nogen du holder af
5 from 1 vote (1 rating without comment)
Abonner
Giv besked om
0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments