Du kender det sikkert så godt som jeg. Den der lille sult der melder sig ud på eftermiddagen. Den skriger efter hjemmelavede müslibarer som disse. Eller mueslibarer, myslibarer eller hvordan du nu staver til det. Eller måske du ligesom jeg gerne vil have din morgenmad med på farten – der er de altså også geniale. Jeg har i lang tid haft lyst til at lave mine egne müslibarer, og jeg er så glad for, at jeg kastede mig ud i det.
Opskrift på hjemmelavede müslibarer med nødder og tørret frugt
Og ja. Du kan helt sikkert godt lave nogle sundere müslibarer end de her. Men helt ærligt, så har jeg også smagt sunde version hvor de er bløde eller smager lidt for helse, og så vil jeg altså langt heller spise dem her. I min version af der masser af grovvalsede havregryn, kokos, frø eller kerner, nødder og tørret frugt, og det hele klistres sammen med kondenseret mælk. Mmh det smager godt, og de bliver helt sprøde i ovnen.
Er du på udkig efter flere snacks, kan jeg anbefale dig at kigge på mine opskrifter på grove pølsehorn med gulerødder, dadelkugler med rom og bastognekiks, knækbrød med frø og kerner og morgenmadsmuffins med müsli.
Nemme hjemmelavede müslibarer
Altså jeg tror næsten ikke, at det bliver meget nemmere at lave lækre, hjemmelavede müslibarer end sådan her. Du rører simpelthen bare alle ingredienser sammen i en skål, presser det ned i en form og bager det. Herefter skæres det ud i barer, firkanter eller hvad du nu har lyst til. Du kan sådan set bruge nærmest alle slags nødder, kerner, frø og tørret frugt, og du kan sågar vælge chokolade, kokosflager eller andet lækkert for en anderledes variant.
Müslibarer med kondenseret mælk
Kondenseret mælk er jo ikke det sundeste, men det er perfekt til sådan nogle müslibarer her. Kondenseret mælk er mælk kogt med sukker, så det bliver en tyktflydende masse, og det bidrager både til sødme, men også at din müslibar bliver sprød og lækker. Jeg opbevarer dem i en lufttæt boks, og der kan de sagtens holde sig gode i to uger – hvis jeg altså ikke når at spise dem først.
Laver du en af mine opskrifter, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med!
Hjemmelavede müslibarer med nødder og tørret frugt
Ingredienser
- 250 g havregryn (grovvalsede)
- 50 g kokos
- 50 g sesamfrø (kan undlades)
- 125 g tørrede frugter (tranebær, rosiner, hakkede dadler eller lignende)
- 125 g nødder
- 1 dåse kondenseret mælk
- 1 tsk havsalt
Fremgangsmåde
- Bland alle ingredienserne sammen i en skål.
- Fór et ildfast fad med bagepapir og pres massen godt ned i formen, så det trykkes sammen og helt ud i siderne. Den skal gerne være 2-3 cm høj.
- Bag dine müslibarer i en time ved 125 grader varmluft.
- Lad dem afkøle en halv times tid og skær dem så ud i passende stykker.
- Opbevar dem i en luftæt boks eller bøtte.