
Indlægget indeholder reklame for ASC-mærket
Her får du opskriften på den dejligste fiskeburger. Jeg ved ikke med dig, men jeg er over det sidste års tid blevet mere opmærksom på de mærker, jeg finder på forskellige fødevarer. Og særligt med fisk (både frisk og på dåse) er det et godt pejlemærke, der gør det nemmere for mig at føle mig sikker og tryg i kvaliteten. Kender du det? Derfor var jeg helt vildt glad, da ASC-mærket spurgte mig, om vi ikke skulle slå pjalterne sammen, så jeg kunne udvikle nogle opskrifter. Og den første i rækken er denne fantastiske fiskeburger med tartarsauce.
Opskrift på fiskeburger med tartarsauce
Jeg tror aldrig rigtig, at man kan gå galt i byen med en burger. Jeg elsker en god burger, og selvom vi ofte får kyllingeburger herhjemme, så har jeg haft lyst til at eksperimentere lidt. Og hvis der er noget, jeg elsker, så er det kombinationen af (sprød) fisk og tartarsauce, og hvorfor skulle det ikke også være genialt i en burger? Her får du den med en laksebøf med urter lavet af en laksefars paneret i panko og stegt sprød på panden, salat, syltede agurker, karse og den bedste tartarsauce i briochebolle.

Asc-mærket fisk
Har du set, ASC-mærket før? Det er et lille blåt mærke, du kan finde på fx laks og rejer. ASC står for Aquaculture Stewardship Council og er et internationalt miljømærke for opdrættede fisk og skaldyr. Når du ser ASC-mærket på en pakke, betyder det, at fisken er opdrættet med hensyn til både miljø, dyrevelfærd og sociale forhold. ASC-certificerede opdræt følger strenge krav til bæredygtighed, som f.eks. lavt brug af medicin, ansvarlig foderproduktion og gode arbejdsforhold for medarbejderne.
Sprøde laksebøffer til burger eller andet
Ikke alene tror jeg, at denne fiskeburger bliver en genganger hjemme hos os – det tror jeg også, at laksebøffen vil. Den er nemlig virkelig nem at lave og fuld af smag. Du fjerner simpelthen bare skindet fra et stykke laks og kører det til fars i en minihakker/foodprocessor sammen med salt. Og så æg, mel og peber i. Herefter vender jeg med urter og lidt ekstra tern af laks, bare fordi.
Farsen er til den bløde side, så jeg former bøfferne så godt, jeg kan, giver dem en halv time på frys, tager dem op og panerer dem i panko (her er de meget nemmere at forme pænt) og steger dem sprøde og gyldne på en pande. Perfekt til burger men også som de er med tilbehør. Lidt som en alternativ krebinet eller ny inspiration til at spise fisk. Super saftig og fuld af smag!
Er du vild med fisk, så skal du også prøve mine opskrifter på asiatiske fiskefrikadeller, laks i rød karry, kartoffelpandekager med laksesalat eller nem lakselasagne med asparges og dild.

En snasket burger med fisk
Og det er, hvad du får med denne fiskeburger. En snasket burger med masser af smag, der er saftig, greasy og sprød. Den har en god balance mellem det syrlige, friske og det fede, stegeskorperne fra både brød og bøffen og de små syltede overraskelser i både agurker og sauce. Kæmpe vinder og fantastisk til både store og små, gæster og hverdag. Jeg synes selv, at den giver et friskt pust til det, vi ellers ville beskrive som en burger, og jeg er ret sikker på, at den vil charmere de fleste medspisere.
Fremgangsmåden er måske til den længere siden, men du kan sagtens forberede sauce og agurker helt op til dagen inden.

Fiskeburger med tartarsauce
Ingredients
Laksebøffer
- 400 g laks (fileter eller et stort stykke)
- 1 tsk havsalt
- 1 stk skalotteløg
- 1 stk æg
- 3 spsk hvedemel
- peber
- 1/2 bundt frisk dild
- 2 dl panko
- 1 spsk smør (til stegning)
- 1/2 dl olie (til stegning + 2 spsk)
Tartarsauce
- 150 g mayo
- 2 spsk cremefraiche (gerne 18 eller 38%)
- 4 stk cornichoner
- 2 spsk kapers
- 1/2 bundt dild
- 1 håndfuld frisk persille
- 1 tsk grov sennep
- salt og peber
Syltede agurker
- 1 stk agurk
- 1½ dl eddike
- 1½ dl vand
- 1 dl sukker
Derudover
- salat
- karse
- 4 stk burgerboller (fx brioche)
Køkkenudstyr
- 1 Minihakker eller foodprocessor
Fremgangsmåde
Laksebøffer
- Skær skindet af og del laksen i fire lige store stykker.
- Kom tre af stykkerne op i en minihakker/foodprocessor og skær det sidste stykke i små tern.
- Kom havsalt op til laksen i minihakkeren og blend et minuts tid til fars. Hak løg fint og kom det op i blenderen med æg, hvedemel og peber, og blend til du har en glat fars.
- Hak dild fint og vend i farsen sammen med de resterende laksetern.
- Form farsen til fire laksebøffer og placer på et stykke bagepapir på en tallerken. Det er en smule klistret men frygt ej, de kan formes pæne runde senere.
- Sæt laksebøfferne på frys, så de kan sætte sig en smule, mens du laver resten.
Syltede agurker
- Kog eddike, vand og sukker op, til sukkeret er smeltet.
- Del agurken i tre og brug en kartoffelskræller til at lave lange, tynder strimler af agurk.
- Kom agurkerne i et glas og hæld eddikelagen over.
Tartarsauce
- Hak urter, cornichoner og kapers fint og kom dem i en skål sammen med mayo, cremefraiche og sennep. Rør det sammen og smag til med salt og peber.
Stegning og samling
- Halver burgerbollerne og rist dem på den flade side på en pande med 2 spsk olie. Stil til side.
- Kom panko op i en dyb tallerken og vend laksebøfferne i, så de bliver dækket hele vejen rundt. Her er det nemmere at forme pæne, runde bøffer.
- Varm den samme pande op til høj middelvarme med smør og olie og steg bøfferne 3 minutters tid på hver side, til de er godt gyldne og sprøde. Kom dem over på et stykke køkkenrulle, så de kan trække et par minutter.
- Saml din burger med tartarsauce, salat, laksebøffer, syltede agurkestrimler og karse.
Laver du denne opskrift på fiskeburger, ville jeg elske, hvis du taggede mig @annabartels på Instagram eller #annamad. Jeg elsker nemlig at følge med!