Go Back
+ servings
Fiskeburger med tartarsauce

Fiskeburger med tartarsauce

Sprød og snasket burger med sprøde laksebøffer, tartarsauce, salat, syltede agurker og karse. Opskriften giver 4 burgere
5 fra 1 stemme
Servings: 4 stk
Forberedelse30 minutter
Tilberedelse15 minutter
I alt45 minutter

Ingredients

Laksebøffer

  • 400 g laks (fileter eller et stort stykke)
  • 1 tsk havsalt
  • 1 stk skalotteløg
  • 1 stk æg
  • 3 spsk hvedemel
  • peber
  • 1/2 bundt frisk dild
  • 2 dl panko
  • 1 spsk smør (til stegning)
  • 1/2 dl olie (til stegning + 2 spsk)

Tartarsauce

  • 150 g mayo
  • 2 spsk cremefraiche (gerne 18 eller 38%)
  • 4 stk cornichoner
  • 2 spsk kapers
  • 1/2 bundt dild
  • 1 håndfuld frisk persille
  • 1 tsk grov sennep
  • salt og peber

Syltede agurker

  • 1 stk agurk
  • dl eddike
  • dl vand
  • 1 dl sukker

Derudover

Køkkenudstyr

  • 1 Minihakker eller foodprocessor

Fremgangsmåde

Laksebøffer

  • Skær skindet af og del laksen i fire lige store stykker.
  • Kom tre af stykkerne op i en minihakker/foodprocessor og skær det sidste stykke i små tern.
  • Kom havsalt op til laksen i minihakkeren og blend et minuts tid til fars. Hak løg fint og kom det op i blenderen med æg, hvedemel og peber, og blend til du har en glat fars.
  • Hak dild fint og vend i farsen sammen med de resterende laksetern.
  • Form farsen til fire laksebøffer og placer på et stykke bagepapir på en tallerken. Det er en smule klistret men frygt ej, de kan formes pæne runde senere.
  • Sæt laksebøfferne på frys, så de kan sætte sig en smule, mens du laver resten.

Syltede agurker

  • Kog eddike, vand og sukker op, til sukkeret er smeltet.
  • Del agurken i tre og brug en kartoffelskræller til at lave lange, tynder strimler af agurk.
  • Kom agurkerne i et glas og hæld eddikelagen over.

Tartarsauce

  • Hak urter, cornichoner og kapers fint og kom dem i en skål sammen med mayo, cremefraiche og sennep. Rør det sammen og smag til med salt og peber.

Stegning og samling

  • Halver burgerbollerne og rist dem på den flade side på en pande med 2 spsk olie. Stil til side.
  • Kom panko op i en dyb tallerken og vend laksebøfferne i, så de bliver dækket hele vejen rundt. Her er det nemmere at forme pæne, runde bøffer.
  • Varm den samme pande op til høj middelvarme med smør og olie og steg bøfferne 3 minutters tid på hver side, til de er godt gyldne og sprøde. Kom dem over på et stykke køkkenrulle, så de kan trække et par minutter.
  • Saml din burger med tartarsauce, salat, laksebøffer, syltede agurkestrimler og karse.