Mmhh. Sådan nogle friske, hjemmebagte naanbrød med hvidløg og urter. Jovist, det er smart at kunne købe dem i supermarkedet. MEN det er så nemt og smager meget bedre at lave selv, og det tager faktisk heller ikke mere end 20 minutter. Hermed en lille opfordring til dig, næste gang du laver mad med naanbrød til. Lav dem selv – du vil ikke fortryde det.
Opskrift på naanbrød med hvidløg
Du sidder sikkert lige nu og planlægger en indisk menu – måske med butter chicken, dahl eller tikka masala, og der vil du måske gerne servere nogle lækre naan til. Så er du altså kommet til det helt rigtige sted. De her naanbrød med hvidløg er nemlig luftige, bløde og smagsfulde. Er du ikke til hvidløg, så laver du bare naanbrød uden hvidløg. Opskriften giver 5 store naanbrød som på billedet, og jeg vil anbefale dig at lave dem max et par timer før og gerne indenfor 30 minutter før servering. Du kan sagtens fordoble opskriften eller fryse dem ned til en anden god gang.
Hvad serverer man naanbrød til?
Helt klassisk så serveres naan til eksempelvis indiske retter. Jeg har selv lavet en portion chicken tikka masala – en klassisk indisk ret med kylling. Jeg kan også anbefale dig at servere dem til en indisk dahl med skyr og ristede mandler, en portion klassisk butter chicken eller en vegetarisk kikærter i kokosmælk med ovnristede blomkål. Du kan også bruge dem som fladbrød/wraps og fylde med eksempelvis kylling, bagte/grillede grøntsager og hummus eller en mere græsk version i form af græske fladbrød med tzatziki og kødboller.
Laver du en af mine opskrifter, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med!
Naanbrød med hvidløg
Ingredienser
- 300 g hvedemel
- 1 håndfuld krydderurter (fx persille, salvie eller koriander)
- 2 fed hvidløg
- 1 tsk bagepulver
- ½ tsk natron
- 1 tsk salt
- 1 dl vand
- 1½ dl græsk yoghurt (10 %)
- olie (til stegning)
Fremgangsmåde
- Pres hvidløg og hak krydderurter fint.
- Rør det sammen med mel, bagepulver, natron og salt og ælt derefter vand og græsk yoghurt i.
- Ælt dejen i 5 minutter – med røremaskine eller med dine hænder. Er dejen lidt for klistret, kan du tilsætte en spsk mel mere.
- Del dejen i 5 stykker.
- Drys lidt mel på bordet og rul stykkerne meget tyndt ud én ad gangen.
- Steg dem én ad gangen på en meget varm, stor pande i lidt olie.
- Når den har fået god farve på den ene side, vender du den og steger den på den anden side. Min skulle ikke have mere end cirka 30 sekunder på hver side. Fortsæt med resten.
- Pak dem ind i et rent viskestykke, hvis du vil holde dem lune og bløde.