Tips og mad til studenterkørsel – hvad serverer man?

26. juni 2018

Mad til studenterkørselSå er vi kommet til ugen, hvor nyudklæggede studenter får huen på, og i år er det min søsters tur. Fyldte studentervogne, høj musik, glæde, øl og (røde) huer i hele byen. Det er altid en god tid! Jeg mindes tydeligt min egen studentertid, som var det i går. 3 år siden i søndags. Jeg mindes også, at jeg tænkte ret meget over mad til studenterkørsel. Det skulle jo være lækkert og nemt til mange mennesker.

På facebook fik jeg den anden dag et ønske fra en af jer om gode råd, tips, tricks og opskrifter til studenterkørsel. Hvad serverer man af mad til studenterkørsel? Hvad er nemt? Hvad vil studenterne helst have? De vil formentligt blive mødt af mange pølsehorn, frisk frugt og øl, så det er lidt sjovt at lave noget anderledes. Derfor har jeg lavet denne guide / samling af opskrifter med inspiration til snacks og mad til studenterkørsel. Om det så er morgenmad, formiddag, frokost, eftermiddag eller aftensmad, så skal du nok finde noget for jer. Nederst finder du også et par gode råd med på vejen.

Mad til studenterkørsel

Søde sager og snacks til studenterkørsel

 • Dippe dippe dippe dip: Dip er aldrig en dårlig ide. Du kan fx vælge hummus, haydari (peberfrugt feta dip) eller min yndlings peanutbutter-kokosdip. Server fx med grøntsagsstænger, kyllingespyd, lækkert brød eller lignende.
 • Snegle og snurrer: Det er, hvad min søster selv har ønsket sig (at jeg skal lave) til hendes. Det kan jo enten være kanelsnurrer eller kardemommesnurrer. Hvis det skal være lidt nemmere, vil klassiske kanelsnegle sikkert også være en vinder.
 • Pandekager og vafler: Jeg kender ikke nogen, der ikke ville elske en pandekage eller vaffel rullet / toppet med syltetøj, sukker eller hvad du nu kan finde på. Lav de klassiske pandekager eller en ordentlig portion vafler.
 • Is: Jeg serverede faktisk selv is til min studenterkørsel og havde lavet en ordentlig portion hjemmelavet hindbærsorbet. Du kan også tjekke mine andre isopskrifter ud eller selvfølgelig købe noget god is og gå all in på toppings.
 • Chokoladeboller: Mit forslag til min søster var bløde chokoladeboller – serveret med tandsmør selvfølgelig. For en lidt sundere og mere mættende version kan du lave chokorugboller eller måske en god portion scones med chokolade.
 • Kager og cookies: Det er der aldrig nogen, der siger nej til. Lav eller skær dem ud i små stykker, da folk formentligt ikke kan spise så meget af dette. Jeg foreslår verdens bedste cookies med chokolade eller for et lidt anderledes bud: rocky road brownie.

 

Tips, tricks og gode råd

 • Tænk i fingermad. Det skal være nemt at spise, gerne med hænderne. Både for dig og for de studerende.
 • Det skal være nemt for dig at forberede. Især fordi du skal lave mad / snacks til 30 mennesker. Gerne noget der kan laves dagen før.
 • Mængde. Lad vær med at lave et kæmpe måltid pr mand. Hvis de studerende kommer til jer som nummer 14 på ruten, er det ikke sikkert, at de er særligt sultne mere.
 • Lav mad der kan klare at stå. Tidsplanen for ruten vil formentligt blive rykket, så hav kontakt med dit barn / dine forældre for at høre, hvor lang de/I er. Så kan det stå klar, når I kommer.
 • Hav masser af vand og sodavand klar udover alkohol. Gerne i flasker eller lignende som de studerende kan tage med videre.
 • Et ikke relateret mad-punkt: Overvej hvad I gør med toiletter. Vi havde selv åbnet en havedør lige ind til toilettet, så folk ikke skulle vade gennem huset. Og hav et sted folk kan sidde. Man kan godt blive træt i benene af at stå op i en bus hele dagen.

  Svar