Koldhævede ølandsboller

Pad thai med kylling

IMG_4621Denne ret sender mig fluks ned til det varme Thailand. Det er en af de mest klassiske retter, som formentlig vil være at finde på de fleste thailandske menukort eller hos mange små gadekøkkener i det dejlige land mod sydøst. Pad thai er faktisk en ret simpel ret, der er nem at lave og kan laves i mange forskellige variationer.

Denne version er med risnudler, kylling og en masse sprøde grøntsager, der vendes sammen på panden med en lækker, asiatisk dressing bestående af blandt andet soya, lime og peanutbutter. Kyllingen kan erstattes af fisk eller rejer, men du kan også sagtens køre helt vegetarisk. Top gerne med friske koriander og sprøde peanuts og spis med det pinde – du vil næsten kunne se dig selv på en bænk i de travle thailandske gader med en god skålfuld Pad thai fra det nærmeste gadekøkken.

IMG_4619IMG_4620

Pad thai med kylling (4 personer)

  • 350 g brede risnudler
  • 3-4 cm ingefær
  • 1 fed hvidløg
  • 1 chili
  • 1/3 spidskål
  • 2 gulerødder
  • 3 forårsløg
  • 1 spsk sesamolie
  • 3 stk kyllingebryst
  • 1 spsk fishsauce + 3 spsk soyasauce + 1 stor spsk peanutbutter (min favorit er denne) + 1 spsk østersauce
  • saft fra 1 lime
  • 2 æg
  • koriander + peanuts

 

Så nemt er det: Start med at forberede alle ingredienserne: riv ingefær, pil og hak hvidløget, skræl gulerødderne og skær dem i tynde stave, hak chilien fint, snit forårsløg og spidskål fint og skær kyllingen i tern. Varm en stor pande eller wok op, kom sesamolie i og brun kyllingen i et par minutter. Tilsæt revet ingefær, hvidløg, chili, gulerødder, forårsløg og spidskål og steg i cirka 5 minutter, til kyllingen er næsten færdig.

Imens skal du koge risnudlerne efter anvisningen på pakken, de må dog stadig gerne have lidt bid. Lav dressingen ved at blande fish-, soya og østersauce, limesaft og peanutbutter i en lille skål. Du skal nærmest presse ingredienserne lidt sammen med bagsiden af en ske. Når dine nudlerne er næsten færdige, skal du piske 2 æg i en skål og skubbe grøntsager og kylling lidt til side på panden. Kom ægget op i wokken ved siden af grønsager og kylling, lad det sætte sig lidt og rør/hak rundt et par gange (så det bliver ligesom scrambled egg). Kom så dressingen sammen med nudlerne op i wokken, vend det hele sammen og varm det godt igennem i et minut eller 2. Server i skåle, gerne toppet med friske koriander og peanuts + pinde til at spise med. IMG_4622

 photo Signature_zpsd4755eed.jpg
   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Koldhævede ølandsboller