Go Back
+ servings
Pad thai med kylling

Pad thai med kylling

En lækker traditionel opskrift på pad thai med nudler, æg, kylling, grøntsager og peanuts.
5 fra 1 stemme
Antal: 4 personer
Forberedelse30 minutter

Ingredienser

  • 350 g brede risnudler
  • 4 cm ingefær
  • 2 fed hvidløg
  • 1 chili
  • spidskål
  • 2 gulerødder
  • 3 forårsløg
  • 2 spsk sesamolie (kan erstattes med olivenolie)
  • 3 kyllingebryster
  • 2 spsk fishsauce
  • 3 spsk soyasauce
  • 1 spsk peanutbutter (stor)
  • 2 spsk østerssauce (kan undlades)
  • 1 lime
  • 2 æg
  • koriander + peanuts

Fremgangsmåde

  • Riv ingefær, pil og hak hvidløget.
  • Skræl gulerødderne og skær dem i tynde stave.
  • Hak chilien fint og snit forårsløg og spidskål fint.
  • Skær kyllingebrysterne i mundrette tern.
  • Varm en stor pande eller wok op, kom sesamolie i og brun kyllingen ved høj varme i et par minutter.
  • Tilsæt revet ingefær, hvidløg, chili, gulerødder, forårsløg og spidskål og steg i cirka 5 minutter, til kyllingen er næsten færdig.
  • Imens skal du koge risnudlerne efter anvisningen på pakken, de må dog stadig gerne have lidt bid.
  • Lav dressingen ved at blande fish-, soya og østersauce, limesaft og peanutbutter i en lille skål. Du skal nærmest presse ingredienserne lidt sammen med bagsiden af en ske.
  • Når dine nudlerne er næsten færdige, skal du piske 2 æg i en skål og skubbe grøntsager og kylling lidt til side på panden.
  • Kom ægget op i wokken ved siden af grønsager og kylling, lad det sætte sig lidt og rør/hak rundt et par gange (så det bliver ligesom scrambled egg).
  • Kom så dressing og nudler op i wokken, vend det hele sammen og varm det godt igennem i et minut eller 2.
  • Server i skåle, gerne toppet med friske koriander og peanuts.