Sundere Banankage med Mandler og Chunky Chokoladestykker

To die for Saltkaramel Swirl Ice Cream

IMG_3360Åh jeg tror, at jeg har fundet mig en ny yndlings is – for søren den smager godt! En cremet vaniljeis med swirl (altså nærmest striber/streger) af den lækreste dulce de leche med flager af havsalt serveret med lidt friske blåbær.

Hvis du skulle have lyst til en anden is-variant, kan du finde en opskrift på en uimodståelig lakridsis her, en vaniljeis med chokolade og mandelkrokant her eller hvis du derimod er til en lidt friskere (og sundere) is, så kan du finde opskriften på yoghurtis med ferskner her.

Denne is er dog indtil videre blevet en favorit pga. kombinationen af den cremede is sammen med den søde karamel og modspillet fra havsaltet, som bare passer virkelig godt sammen, og så er det ret nemt at lave – ja den er næsten til at blive afhængig af 😉

IMG_3358

IMG_3352

Saltkaramel Swirl Ice Cream
(ca. 1 liter)

2 bæger pasteuriserede æggeblommer (altså 4 æggeblommer i alt)
1 dl sukker
3 dl mælk (helst let eller sød)
2 dl piskefløde
korn fra 1/2 vaniljestang
1/3 af en dåse dulce de leche (find nem opskrift lige her)
ca. 1 tsk havsalt

Så nemt er det:
Først skal du sørge for at lave din dulce de deche, det kan eventuelt gøres nogle dage før, og placere den i køleskabet, så den er kold. Herefter skal du lave isen: start med at piske æggeblommer og sukker luftigt – det tager et par minutter. Pisk herefter mælken i lidt ad gangen sammen med kornene fra vaniljestangen. Tag en ny skål frem, pisk piskefløden stiv i den og vend den så forsigtigt i æggemassen. Kør ismassen på en ismaskine*. Jeg bruger denne ismaskine, der er virkelig god.

Lav imens saltkaramellen: kom 1/3 af en dåse dulce de delche op i en kop/lille skål, rør godt rundt og vend derefter havsalt langsomt i – vær ikke for voldsom, da det er meningen, at der skal være flager af salt i karamellen.

Kom isen op i en beholder, når konsistensen er som tyk softice. Fordel små “klatter” af saltkaramel oven på isen og swirl det rundt med en ske, så karamellen trækker streger og laver små lommer af saltkaramel nede i isen (se evt billede nedenunder). Kom beholderen i fryseren i mindst et par timer og server evt med friske bær.

*Isen bliver bedst på ismaskine, men hvis du ikke har sådan en, kan du komme den i en beholder og derefter i fryseren – bare husk at rør i isen ca. hver halve-hele time, indtil konsistensen af som softice, for at undgå iskrystaller. Kom så først saltkaramel på, når konsistensen er tyk.

IMG_3351 IMG_3357

 photo Signature_zpsd4755eed.jpg
   

4 kommentarer

 • Ooooorg, hvor ser den modbydelig lækker ud.
  Den vil jeg prøve at lave. Håber min kan blive lige så flot som din 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna

   Mange tak Jakob, åhh den var også virkelig god! – lad mig endelig høre, hvad du synes? 😉
   Kh Anna

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  haps det ser lækkert ud – tror jeg skal prøve med swirls næste gang. ellers kan det også anbefales at lave en grundgelato og så putte en dåse kogt dulche leche og lidt havsalt med i kogningen af mælk og fløde 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna

   Tak Camilla, det er jeg for at du synes – det var nærmest også det bedste, når man gravede skeen ned i en af karamel-“lommerne” 😀
   – det må jeg da helt sikkert prøve!
   kh Anna

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

:lion: 
:grinning: 
:grin: 
:joy: 
:smiley: 
:smile: 
:sweat_smile: 
more...
 
 

Næste indlæg

Sundere Banankage med Mandler og Chunky Chokoladestykker