Først skal du sørge for at lave din dulce de deche efter opskrift i link i ingrediensliste. Det kan eventuelt gøres nogle dage før.
Placer den i køleskabet, så den er kold.
Lav din is ved at koge mælk og fløde op til kogepunktet i en gryde. Tag gryden af varmen.
Flæk vaniljestangen og mas kornene i lidt af sukkeret. Pisk vanilje, sukker og æg sammen.
Hæld langsomt den varme mælk og fløde i æggesnapsen, mens du pisker.
Kom det hele tilbage i gryden og varm det langsomt op, mens du rører. Den må endelig ikke koge men skal bare tykne en smule – det gør den omkring 83 grader.
Lad cremen køle helt af. Dette kan sagtens gøres dagen før.
Når din iscreme er helt kold, skal du køre den på en ismaskine, til du har en tyk softice.
Lav imens saltkaramellen: kom dulce de delche op i en lille skål, rør godt rundt og vend derefter forsigtigt havsalt langsomt i.
Kom isen op i en beholder, når konsistensen er som tyk softice.
Fordel små “klatter” af saltkaramel oven på isen og swirl det rundt med en ske, så karamellen trækker streger og laver små lommer af saltkaramel nede i isen.
Kom beholderen i fryseren i mindst et par timer, gerne natten over.