Go Back
+ servings
Saltkaramel is

Saltkaramel is

En lækker, cremet vaniljeis med swirls af karamel aka. dulce de leche. Opskriften giver en lille liter is.
5 fra 2 stemmer
Antal: 1 liter
Forberedelse25 minutter
Tilberedelse20 minutter
Frysetid3 timer

Ingredienser

  • dl fløde
  • 3 dl sødmælk
  • 4 æggeblommer (evt. pasteuriserede )
  • 100 g sukker
  • ½ vaniljestang
  • dåse dulce de leche
  • 1 tsk havsalt (cirka)

Fremgangsmåde

  • Først skal du sørge for at lave din dulce de deche efter opskrift i link i ingrediensliste. Det kan eventuelt gøres nogle dage før.
  • Placer den i køleskabet, så den er kold.
  • Lav din is ved at koge mælk og fløde op til kogepunktet i en gryde. Tag gryden af varmen.
  • Flæk vaniljestangen og mas kornene i lidt af sukkeret. Pisk vanilje, sukker og æg sammen.
  • Hæld langsomt den varme mælk og fløde i æggesnapsen, mens du pisker.
  • Kom det hele tilbage i gryden og varm det langsomt op, mens du rører. Den må endelig ikke koge men skal bare tykne en smule – det gør den omkring 83 grader.
  • Lad cremen køle helt af. Dette kan sagtens gøres dagen før.
  • Når din iscreme er helt kold, skal du køre den på en ismaskine, til du har en tyk softice.
  • Lav imens saltkaramellen: kom dulce de delche op i en lille skål, rør godt rundt og vend derefter forsigtigt havsalt langsomt i.
  • Kom isen op i en beholder, når konsistensen er som tyk softice.
  • Fordel små “klatter” af saltkaramel oven på isen og swirl det rundt med en ske, så karamellen trækker streger og laver små lommer af saltkaramel nede i isen.
  • Kom beholderen i fryseren i mindst et par timer, gerne natten over.