Rød karry suppe med dumplings. Min yndlingsopskrift når der skal være lækker, nærende og varm mad på bordet på 15 minutter. En cremet og let spicy suppe med de lækreste dumplings – købt eller hjemmelavet. Suppen kræver få ingredienser, og flere af dem er formentligt et basislager eller langtidsholdbare råvarer, som er at finde i mange køkkener. Som rød karrypasta, soyasauce, kokosmælk mm.
Opskrift på rød karry suppe
Du skal bruge få ingredienser til denne rød karry suppe. Rød karrypasta, olie, sojasauce, fond og kokosmælk. Derfra kan du faktisk fylde og smage til, som du har lyst til. Jeg elsker at komme dumplings i, og jeg bruger min opskrift på dumplings med svinekød, som jeg laver en stor portion af og har i fryseren til en suppe som denne. Men du kan også sagtens købe nogle gode nogle i en asiatisk butik. Jeg tilføjer også edamamebønner, men det kunne også sagtens være forskelligt grønt som fintsnittet kål, strimler af gulerødder eller lignende. Gerne noget der kan tilberede på omkring 5 minutters kogetid.
Er du vild denne opskrift, så skal du også prøve min laks i rød karry, den bedste græskarsuppe med rød karry eller måske min yndlings panang med kylling.
Thaisuppe med kokosmælk og dumplings
Denne rød karry suppe kunne sagtens have heddet thaisuppe, for de er fyldt med smage, jeg forbinder med thailand. Sesamolie, sojasauce, rød karry og kokosmælk. Dertil de lækre dumplings der tilberedes i suppen, så de suger en masse god smag og saftighed til sig. Det kan bestemt anbefales, men du vil også sagtens kunne koge nudler direkte i suppen, så du har en rød karry suppe med nudler. Det har vi også testet, og det er også godt og lige så hurtigt og nemt at lave. Det kunne også sagtens være ris, selvom det måske vil tage 5 minutter mere at lave.
Nem og hurtig aftensmad på 15 minutter
Jeg overdriver ikke, når jeg siger, at det her kan være aftensmad på 15 minutter, til når det skal være nemt og hurtigt men stadig nærende og mættende. Det vil endda være en ret genial frokost, og du vil også kunne servere det i en lille portion som en forret til en asiatisk middag. Jeg kan godt lide at pynte med forårsløg (nogle gange også ristede løg) for ekstra løgsmag, men det er helt op til dig.
Laver du en af mine opskrifter som fx denne rød karry suppe, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med!
Rød karry suppe med dumplings
Ingredienser
- 2 spsk rød karrypasta (evt. mindre hvis din karry er meget stærk. Start evt. med 1 spsk og tilføj mere undervejs)
- 2 spsk olie (gerne sesamolie eller smagsneutral)
- 5 dl fond (eller kogende vand rørt med en bouillonterning)
- 1 dåse kokosmælk
- 3 spsk sojasauce
- 2 dl edamamebønner (bælgede, fx fra frost)
- salt
- 10 stk gyoza (eller andre dumplings, fra frost)
- ¼ bundt purløg (kan undlades)
Fremgangsmåde
- Start med at varme en gryde op til høj middelvarme med olien.
- Steg karrypasta heri et minut eller to. Rør godt.
- Kom fond, kokosmælk og sojasauce i. Lad det simre et par minutter og smag til med salt.
- Tilsæt frosne dumplings og lad suppen simre i små 10 minutters tid, til dine dumplings netop er gennemtilberedte.
- Lad edamamebønner simre med de sidste par minutter.
- Server fx suppen med finthakkede purløg.
Hvad kan jeg komme i min rød karry suppe?
Har du lyst til at prøve noget andet end dumplings som fyld, så kan du som sagt også sagtens koge nudler direkte i suppen, eller du kan lave ris ved siden af. Du kan vende en rest strimlet kylling med det sidste minut eller to, du kan komme de fleste slags bønner i og en masse fintsnittede grøntsager. Så længe grøntsagerne kan få det ønskede bid og konsistens indenfor små 10 minutter. Det kunne fx være snittet kål, strimler af gulerødder, tynde strimler af peberfrugt, små buketter af broccoli og lignende.