Nyder du sommeren og solskinsvejret? Det gør jeg i hvert fald. Men jeg kan virkelig mærke, at lysten til at lave aftensmad – især varm aftensmad – ikke rigtig eksisterer hos mig, når det er varmt udenfor. Gazpacho er dog den helt perfekte løsning på netop dette, da den er 1. en kold tomatsuppe og 2. virkelig nem at lave. Opskriften her er faktisk en af de helt gamle på bloggen, men da jeg blev mindet om den den anden dag af en af jer læsere, måtte jeg lige genoplive den selv herhjemme. Det var nemlig alt for lang tid siden, at jeg havde lavet den. Og der kommer ikke til at gå lang tid til næste gang.
Opskrift på gazpacho
Gazpacho er, for mig, næsten en obligatorisk ret om sommeren, og hvis du endnu ikke er stødt på den, så er det tid. Gazpacho er en spansk, kold tomatsuppe med masser af smag. Den er super nem at lave og består groft set af tomater, agurk og peberfrugt blendet med lidt opblødt brød, olivenolie, balsamico og hvidløg. Den er fyldt med smag og er nærmest endnu bedre på andendagen. Server med lækkert brød til eller sprøde brødcroutoner på.
Er du vild med suppe, så skal du også prøve min kartoffel-porresuppe eller græskarsuppe med rød karry.
Kold tomatsuppe
Det er ikke så tit, at jeg får kold suppe. Suppe er for mig mest en vinterret, jeg kan varme mig på, og jeg har aldrig rigtig gjort mig så meget i suppe om sommeren eller bare kolde supper generelt. Men lige netop denne gazpacho, der er en kold tomatsuppe er en vinder i mine øjne. Det er netop sådan en let, frisk men smagsfuld ret, man har lyst til at spise på en varm dag.
Lækker forret til sommer og sol
Gazpacho er den perfekte forret eller hovedret om sommeren. Vi spiser den både som forret, når der er gæster på besøg, men vi er også vilde med den til hovedret med brød eller brødcroutoner til. Vær opmærksom på at suppen skal laves nogle timer på forhånd, og du kan endda sagtens lave den dagen før også. Det bliver den ikke dårligere af.
Laver du en af mine opskrifter, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med!
Gazpacho
Ingredienser
- 2 skiver brød (daggammelt og hvidt)
- 600 g tomater (solmodne)
- ½ agurk
- 1 rød peberfrugt
- ½ løg
- 3 fed hvidløg
- ½ dl olivenolie
- 4 spsk balsamico
- salt og peber
- brød eller brødcroutoner
Køkkenudstyr
- Blender
Fremgangsmåde
- Skær skorperne fra brødet og skær resten i tern. Læg det i blød i lidt vand.
- Skær tomaterne i kvarte, skræl agurken og skær den i grove stykker.
- Fjern kernerne fra peberfrugten og skær den i grove stykker.
- Blend alle grønsagerne (med løg og hvidløg – uden skræl selvfølgelig) i en foodprocessor eller blender sammen med det nu bløde brød.
- Tilsæt olivenolie og balsamico og blend med en smule vand, til suppen er glat og har den ønskede flydende konsistens.
- Tilsæt evt. lidt mere vand. Smag til med godt med salt og peber.
- Hvis du godt kan lide, at suppen er helt tyndflydende og glat, kan du passere den gennem en sigte. Jeg gør det dog ikke.
- Stil suppen i køleskabet i nogle timer, så den kan samle smag.
- Server den med friskbagt brød, brødcroutoner eller hvad du nu lige lyster. Jeg kan anbefale noget, der knaser som topping.