Dette er ultimativt min nye yndlingsfrokost. Hold nu op hvor kan en sprød kartoffelrøsti toppet med en moden avocado og lidt citronskal smage godt! Det er helt sikkert en (af de mange) opskrifter, der skal laves til frokost igen og igen årene frem. Jeg har allerede et par favoritter til frokost som blandt andet rugbrødssandwich eller æggewrap med laks og spinat. Men denne røsti er virkelig røget til tops sammen med dem.
Opskrift på kartoffelrøsti med avocado
En stor, sprød kartoffelrøsti toppet med en perfekt moden avocado og drysset med purløg, chiliflager, flagesalt, citronsaft og -skal. Virkelig simpelt og virkelig lækkert. Disse røsti er gode til frokost men kan også sagtens laves i mini størrelser som forret eller appetizer. Jeg har blandt andet lavet en forret på en kartoffelrøsti med røget laks i lag, der minder lidt om den. Jeg tror endda, at du sagtens kan bruge det som pålæg på rugbrød eller i en sandwich, fordi det er så saftigt og lækkert. Måske smurt med lidt god mayo eller lignende også.
Kartoffelrøsti med avocado
Ingredienser
- 2 bagekartofler
- olie og smør ( til stegning)
- 2 avocado
- 1 øko citron (saft og skal)
- purløg
- chiliflager
- havsalt
Noter
Køkkenudstyr
- Pande
- Rivejern
Fremgangsmåde
- Skræl kartofler, riv dem groft og pres al væske ud af (brug dine hænder eller et gammelt viskestykke).
- Krydder de revne kartofler med masser af salt og peber og form det til 2 store, runde røsti – fx ved at trykke og forme dem med en palet. Se note.
- Steg dine røsti på 2 pander med lidt smør og olie på hver pande ved middel-høj varme til at starte med. Skru lidt ned når de begynder at blive gyldne.
- Giv dine røsti cirka 10 minutter på den ene side og vend dem derefter forsigtigt, og så skulle de gerne være sprøde og have en gyldenbrun farve.
- Giv dem også 10 minutter på den anden side.
- Halver avocado, skrab ‘kødet’ ud med en ske og skær det i skiver.
- Fordel avocadoskiverne på de sprøde kartoffelrøsti og dryp med citronsaft.
- Drys med fintrevet citronskal, finthakket purløg, chiliflager, flagesalt og friskkværnet peber.
Laver du en af mine opskrifter, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med!