Denne melonsalat med ærter blev hurtigt bikset sammen, da vi havde gæster til grillmad for et par uger siden, og siden da er den blevet lavet flere gange. Salaten består af 2 slags melon, avocado, friskbælgede ærter, ristede cashewnødder og en hyldeblomstdressing – helt perfekt som tilbehør til både grillet kød, kylling eller fisk.
Opskrift på melonsalat med ærter
En saftig, sød og sprød salat, hvor man ikke kan andet end at tænke på sommer, sol og varme. Den er nemlig dejlig frisk, hvilket er lige det, man har lyst til om sommeren. Hvis cashewnødder er for dyre, kan du sagtens udskifte med mandler eller pinjekerner, og du kan sagtens bruge alle slags melon. Er du vild med melonsalat, så skal du også prøve min melonsalat med mozzarella og serrano, min vandmelonsalat med halloumi eller min melonsalat med mynte og nødder.
Laver du en af mine opskrifter, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med!
Melonsalat med ærter, avocado og cashewnødder
Ingredienser
- 1 galiamelon
- 1 honningmelon
- 2 avocado
- 200 g ærter (gerne friskbælgede danske)
- 1 håndfuld cashewnødder
- 1 spsk olivenolie
- ½ citron
- ⅓ dl hyldeblomstsaft
Fremgangsmåde
- Skær skrællen af begge meloner og skær dem derefter i små mundrette stykker.
- Flæk avocado, fjern sten og skræl og skær ‘kødet’ i små tern.
- Rist cashewnødderne på en pande med 1 spsk olivenolie og lidt groft salt, til nødderne har fået lidt farve. Lad dem afkøle lidt.
- Anret din melonsalat på et fad. Først melon, så avocadotern og friskbælgede ærter.
- Bland hyldeblomstsaft, citronsaft og en smule vand vand i en kop og hæld det over salaten.
- Drys med nødderne og evt. lidt friskkværnet peber og server.