Bagels lavet med kun to ingredienser, eller two ingredient bagels som de også kaldes, er en super trendy opskrift, der florerer mange steder på sociale medier i øjeblikket, og jeg havde besluttet mig for at teste den af. Det skulle nemlig være super nemt og lækkert og et fint alternativ til hurtige bagels. Det må man bestemt også sige, at de er, selvom de ikke helt består af udelukkende to ingredienser. Mere om det.
Opskrift på two ingredient bagels
I bund og grund består disse two ingredient bagels af hvedemel og græsk yoghurt. I amerikanske opskrifter bruges der self-raising flour, hvilket er mel med bagepulver i, og da det ikke er en dansk ting, så har jeg skulle tilsætte bagepulver. Dertil har jeg også tilsat salt, da det ellers bliver en kedelig fornøjelse. Og så har jeg penslet med æg og drysset med den klassiske everything seasoning (igen meget amerikansk), men det kunne også sagtens bare være sesamfrø.
Er du vild med bagels, så prøv endelig mine klassiske bagels med kanel og rosiner.
Tester den virale trend: Bagels på kun two ingredienser – mel og yoghurt
Så ja. Det er en ultra populær trend, og det forstår jeg godt. Minder lidt om et klassisk sodabread – altså brød bagt med bagepulver og uden gær. Dejen skal bare røres sammen, formes til bagels, pensles og bages. Super nemt og giver et rigtig fint resultat på bagels, der er lavet på under 30 minutter fra start til slut. Som ethvert andet soda bread skal man dog også være klar over, at de helst skal spises ret hurtigt. Jeg vil sige, at de er klart bedst lige efter bagning (her er de virkelig også gode) og kan også spises et par timer efter. Dagen efter skal de ristes, og her er de allerede lidt tørre.
Nemme bagels uden hævning eller æltning
Det er smart med bagepulver i brød og boller, når det skal være nemt og gå hurtigt. Til denne opskrift på two ingredient bagels rører du hvedemel og græsk yoghurt sammen med bagepulver og salt, deler dejen i fire stykker og former dem til bagels. De skal ikke engang koges som traditionelle bagels. De skal heller ikke æltes eller hæves. De skal så også spises med det samme eller hurtigt bagefter, men hvis det også er din plan, så får du altså nogle rigtig fine bagels med gode smag og tekstur. De får ikke de store lufthuller, og krummen er lidt tættere, men godt smager det altså.
Laver du en af mine opskrifter som fx disse two ingredient bagels, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med!
Two ingredient bagels
Ingredienser
- 300 g hvedemel
- 280 g græsk yoghurt (gerne 10%)
- 2 tsk bagepulver
- 1/2 tsk fint salt
- 1 stk æg (til piskning – eller mælk)
- 4 spsk Everything seasoning (eller sesamfrø)
Noter
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
- Rør hvedemel, yoghurt, salt og bagepulver sammen.
- Ælt dejen en smule med hænderne, til du har en sammenhængende dej.
- Del dejen i fire dele. Rul hver del til en rund boller
- Brug dine fingre til at lave et godt hul i midten som en klassisk bagel. Dejen hæver en del, så lav hullet lidt større, end du tror.
- Kom dine bagels på en bageplade med bagepapir og pensl med et pisket æg eller mælk. Drys med everything seasoning eller med sesamfrø.
- Bag dem i cirka 18 minutter til de har fået god farve og lyder nogenlunde hule, når du banker på bunden.
- Lad dem gerne afkøle en smule, inden du skærer dem over.
Inspiration til bagels fyld
Der er mange gode muligheder, når det kommer til fyld i bagels. Jeg elsker selv en god bagel fyldt med grønt, lækkert protein og en snasket dressing. Her er forskellige muligheder for fyld og brug af dine two ingredient bagels:
- Spis dem til morgenmad som en almindelig (men nem) bolle med smør, ost eller hvad du nu kan lide
- Kør klassisk med flødeost, røget laks og måske noget salat. Det er altid en vinder
- Snit noget kyllingebryst, lav en dressing på cremefraiche, karry, salt og peber, steg bacon sprødt og tilføj det grønt, du godt kan lide
- Lav en amerikansk version med peanutbutter, skiver af banan og et drys kanel
Du vil også sagtens kunne variere dine bagels i sig selv. Det kunne fx være, at du ville krydre dejen med kanel og vende rosiner i, måske eksperimentere med lidt fuldkornsmel i stedet for hvedemel eller tilføje blåbær, revne gulerødder eller noget helt fjerde. Jeg tror, at det er super mange muligheder. Opskriften giver 4 stk, så der er god mulighed for at lave dem mange gange og eksperimentere. Du vil endda sagtens kunne halvere opskriften, så du bare får 2 bagels. Perfekt til frokost, morgenmad eller madpakke.