Jeg har fået en ny kærlighed for tempeh – især som marineret tempeh – og den vil jeg gerne dele med jer. Tempeh er lavet af soyabønner ligesom tofu, men det har meget mere konsistens. Tempeh består af hele soyabønner, der er naturligt gæret og dermed fermenteret, hvilket betyder, at det smager af mere end tofu. Jeg har aldrig været den største fan af tofu, men tempeh er jeg blevet helt vild med. Tempeh har nemlig den lækreste nøddeagtige smag, en god konsistens og er fyldt med protein og dermed perfekt som erstatning til fx kød. Og tempeh er både for dig, der spiser kød og dig, der er vegetar/veganer.
Vegetarisk marineret tempeh bowl
Det er ikke længe siden, at jeg smagte tempeh for første gang. Det var faktisk i Holland, hvor jeg faldt over det i supermarkedet. Ud fra de ting jeg havde i køleskabet, biksede jeg en marinade af soya, citronsaft, honning og peanutbutter sammen og vendte det med tempeh på en pande. Efterfølgende har jeg spist marineret tempeh flere gange, end jeg kan tælle. Det smager nemlig også skønt som fyld i pitabrød, i friske forårsruller eller i wok med nudler.
Jeg er virkelig blevet fan og kan anbefale peanutbutter og soya marineret tempeh på det kraftigste. Det er billigt, det mætter og det smager helt vildt godt. Nøddeagtigt og asiatisk med denne marinade, der også gør dem helt sticky på den gode måde. Og så kan du bruge det i meget andet end på en simpel buddha bowl / salat skål som her.
Marineret tempeh i soya og peanutbutter
Ingredienser
- 250 g tempeh
- 1/2 dl soya
- 1 spsk peanutbutter (stor)
- 1/2 citron (saften)
- 1 spsk honning
Noter
Køkkenudstyr
- Pande
Fremgangsmåde
- Rør soya, peanutbutter, citronsaft og honning sammen.
- Smag til efter din smag – skal den være mere salt, mere syrlig eller mere sød?
- Skær tempeh i tern, ca 1×1 cm, og steg det på en middel-høj varm pande med et par spsk vand. Rør rundt.
- Når vandet er fordampet, kan du skrue ned på middel varme og vende marinaden med.
- Lad det varme igennem et par minutter, imens du rører og så er det klar.