Hjemmelavede pitabrød

Hjemmelavede pitabrød

Jeg har i lang tid haft lyst til hjemmelavede pitabrød, så det lavede jeg her i ferien. Store og luftige pitabrød fyldt med saftig kylling, sprøde grønsager og cremet guacamole. Jeg har aldrig før bagt mine egne pitabrød, da det altid har været nemt at købe. Det kan godt være, at det tager længere tid at bage dem selv, men der er også noget fedt ved at bage dem selv og se dem puffe op i ovnen.

Hemmeligheden ved pitabrød er, at de skal bages i kort tid ved meget høj varme ovenpå brandvarme bageplader. De blev rigtig gode, og det er ihvertfald herhjemme (oftest) slut med at købe de færdigbagte, for det var slet ikke så svært. Det er bare så hyggeligt at sætte sig ned med familien med varme, friskbagte pitabrød og fylde dem med lige det du har lyst til – det er snasket fingermad, når det er bedst. Du kan jo fx fylde med chili con carne, dahl, hjemmelavede kyllingenuggets, varmrøget laksesalat eller måske falafler.

Find flere opskrifter på brød og boller lige her

Hjemmelavede pitabrød

Hjemmelavede pitabrød (12 stk)

  • 3 dl koldt vand
  • 15 g gær
  • 4 g salt
  • 300 g tipo 00 (mel)
  • 150 g grahamsmel (eller andet fuldkornsmel)
  • 18 g olivenolie

Så nemt er det: Start med at hælde vand, gær, salt, tipo oo mel og halvdelen af fuldkornsmelet i en røremaskine – jeg bruger denne (affiliate link), der er super god til prisen. Ælt dejen med maskine (eller evt. hænder) i 5 minutter. Tilsæt så olie og derefter resten af fuldkornsmelet. Ælt dejen videre i 15 minutter til den bliver smidig og fast. Del så dejen i 12 stykker og rul dem til boller. Læg bollerne på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve under et viskestykke et lunt sted i 40 minutter.

Imens skal du sætte en ren bageplade i ovnen og tænde ovnen på 230-250 grader (afhængig af hvor varm din ovn kan blive). Det er vigtigt, at ovn og bageplade er gennemvarm, og derfor skal ovnen tændes i god tid. Tag bollerne frem, når de har hævet. Kom lidt tipo oo på bordet og rul bollerne med en kagerulle, til de er cirka 12 cm i diameter (de må ikke være for tynde).

Bag 2 pitabrød ad gangen. Læg dem ind på den brandvarme bageplade og bag dem i cirka 4-5 minutter. De burde meget gerne hæve op, og de skal tages ud lige inden de bliver sprøde.
Se billeder nedenunder. Opbevar dem i et viskestykke imens du bager resten, så de holder sig lune.

Hjemmelavede pitabrød 1
Da pitabrødene blev smidt ind
Hjemmelavede pitabrød 3
Færdige pitabrød
Del med nogen du holder af
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

9 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments