De bedste kokostoppe, jeg nogensinde har smagt, er dem fra Emmerys. Jeg har derfor været i køkkenet for at prøve at efterligne. De blev faktisk utrolig tætte på originalen, og så kan de oven i købet laves på ingen tid. Så hvis du elsker kokos, elsker chokolade og elsker citron, ja så er disse kokostoppe med citron helt klart også noget for dig.
Kokostoppe med citron og chokolade
Det lækre ved disse kokostoppe er, at de bliver sprøde uden på og en smule karamelliserede i bunden, imens de indeni er saftige. Jeg har tilføjet revet citronskal, fordi jeg elsker smagen, og så har jeg toppet med knasende mørk chokolade og kokosflager – hvis du er mere til appelsinskal, lys chokolade eller bare helt enkle kokostoppe, kan det også sagtens fungere.
Hvis du er interesseret har jeg også tidligere forsøgt mig med sunde kokostoppe.
Laver du en af mine opskrifter, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med!
Kokostoppe med citron og chokolade
Ingredienser
- 125 g kokosmel
- 100 g rørsukker
- 2 æggehvider (ca. 75 g)
- 1 øko citron (skallen)
- 50 g mørk chokolade
- evt. kokosflager
Fremgangsmåde
- Rør kokosmel og sukker sammen i en skål.
- Kom også æggehvider og fintrevet citronskal i og rør det godt sammen med en ske.
- Brug skeen til at fordele 8 kokostoppe på en bageplade med bagepapir
- Bag dem i 8-10 minutter ved 215 grader varmluft – skru lidt ned hvis de bliver for mørke. Lad dem køle helt af.
- Smelt den mørke chokolade over vandbad og dyp de afkølede kokosmakroner i den smeltede chokolade – du kan også fordele chokolade med en teske over kokostoppene.
- Drys evt. med kokosflager og lad chokoladen stivne. Opbevar kokostoppene på køl i en lufttæt beholder.