Knuste rosenkål med ost

Anderledes opskrift med rosenkål - smashed

Jeg elsker rosenkål, og det har jeg altid kunne. Jeg tror ikke helt, at jeg forstår rosenkålshadere – måske er det fordi, at I (altså jer rosenkålshadere) har fået det på en forkert måde. Måske sønderkogt. Jeg håber, at min opskrift på knuste rosenkål kan overbevise jer om, at rosenkål er for fedt. Og til alle jer, der elsker rosenkål som mig, denne opskrift er også til jer.

Opskrift på knuste rosenkål

Jeg har i mange år elsket knuste kartofler, og så jeg kom den anden dag, da rosenkålsæsonen gik i gang, i tanke om, at det måtte man da også kunne lave med rosenkål. Først skal de lige en tur i en gryde med saltet vand, til de er halvmøre. Derefter vende de med lidt olivenolie og evt. lidt krydderi og så skal de ellers bare have et tryk, placeres på godt med revet ost og bages sprøde og gyldne i ovnen.

Er du vild med denne opskrift, så skal du også prøve stegte rosenkål med æbler, nødder og tranebær.

Rosenkål gratineret med ost i ovnen
Knuste rosenkål med ost - nem opskrift bagt i ovn

Smashed rosenkål – rosenkål bagt i ovn

Jeg tror, at det er en amerikansk opfindelse. Det der smashed potato, smashed brussel sprouts, og det fungerer bare. Selve rosenkålene forbliver faktisk ret møre og saftige, og så får de det her låg/bund af sprød, gratineret ost, der passer så godt til kålen. Både i smag og tekstur. De er geniale både som hapser/appetizer med en dip, som tilbehør til kød eller fisk eller endda som et element i en salat.

Sådan tilbereder og renser du rosenkål

Hvis du vil sørge for at rense dine rosenkål godt fra for jord, så kan jeg anbefale at gøre følgende: Skyl dem, snit den yderste spids af stokken af, fjern de yderste blade og skyl dem så igen. Det virker altid for mig. Jeg synes altid, at rosenkål serveres sprødt eller med noget sprød. Jeg elsker at stege dem hårdt af på en pande, så de er møre men har god stegeoverflade, men det er virkelig også lækkert som knuste rosenkål med masser af revet ost.

Knuste rosenkål med ost - nem opskrift bagt i ovn

Laver du en af mine opskrifter som fx disse knuste rosenkål, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med! 

Anderledes opskrift med rosenkål - smashed

Knuste rosenkål med ost

Giv dine rosenkål et hurtigt opkog, vend dem i olivenolie og lidt krydderi, knus dem og tilføj lidt revet ost. Et skønt tilbehør eller endda snack med rosenkål. Tilbehør til 2-3 personer.
5 fra 1 stemme
Antal: 2 personer
Forberedelse20 minutter
Tilberedelse15 minutter
I alt35 minutter

Ingredienser

  • 400 g rosenkål
  • 2 spsk olivenolie
  • 100 g cheddar (eller parmesan, groft revet)
  • 1 tsk løgpulver (kan undlades)
  • salt og peber

Fremgangsmåde

  • Rens rosenkålene: Jeg skyller dem, skærer den yderste ende af stokken, fjerner de yderste blade og skyller dem igen.
  • Kog rosenkålene i 8-10 minutter i saltet vand, til du nemt kan stikke en kniv igennem. De skal være møre, men må ikke falde fra hinanden.
  • Dræn vandet fra og lad dem køle af et par minutter.
  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  • Vend de kogte rosenkål med olivenolie, løgpulver, 1/3 af den revne ost og et drys salt og peber.
  • Beklæd en bageplade med bagepapir og fordel rosenkålene ud på pladen.
  • Brug et glas eller lignende til at give hvert rosenkål et godt tryk, så de knuses til ca 1 cm tykkelse.
  • Vend resten af den revne ost med evt. rester i skålen, hvor du har vendt rosenkålene.
  • Kom en lille tsk ost under hver knust rosenkål.
  • Bag dem i 15-18 minutter, til osten er gylden og sprød.
  • Lad dem afkøle i et par minutter, så osten kan sætte sig, inden du løsner dem.
Del med nogen du holder af
5 from 1 vote (1 rating without comment)
Abonner
Giv besked om
0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments