Go Back
+ servings
Anderledes opskrift med rosenkål - smashed

Knuste rosenkål med ost

Giv dine rosenkål et hurtigt opkog, vend dem i olivenolie og lidt krydderi, knus dem og tilføj lidt revet ost. Et skønt tilbehør eller endda snack med rosenkål. Tilbehør til 2-3 personer.
5 fra 1 stemme
Servings: 2 personer
Forberedelse20 minutter
Tilberedelse15 minutter
I alt35 minutter

Ingredients

  • 400 g rosenkål
  • 2 spsk olivenolie
  • 100 g cheddar (eller parmesan, groft revet)
  • 1 tsk løgpulver (kan undlades)
  • salt og peber

Fremgangsmåde

  • Rens rosenkålene: Jeg skyller dem, skærer den yderste ende af stokken, fjerner de yderste blade og skyller dem igen.
  • Kog rosenkålene i 8-10 minutter i saltet vand, til du nemt kan stikke en kniv igennem. De skal være møre, men må ikke falde fra hinanden.
  • Dræn vandet fra og lad dem køle af et par minutter.
  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  • Vend de kogte rosenkål med olivenolie, løgpulver, 1/3 af den revne ost og et drys salt og peber.
  • Beklæd en bageplade med bagepapir og fordel rosenkålene ud på pladen.
  • Brug et glas eller lignende til at give hvert rosenkål et godt tryk, så de knuses til ca 1 cm tykkelse.
  • Vend resten af den revne ost med evt. rester i skålen, hvor du har vendt rosenkålene.
  • Kom en lille tsk ost under hver knust rosenkål.
  • Bag dem i 15-18 minutter, til osten er gylden og sprød.
  • Lad dem afkøle i et par minutter, så osten kan sætte sig, inden du løsner dem.