Chicken tikka masala

Chicken tikka masala

Chicken tikka masala. En af mine yndlingskøkkener er altså det indiske køkken. Sammen med thai tror jeg. Og nogle gange det mexicanske og italienske. Åh der er mange gode! Men jeg elsker indisk mad. Og især klassiskerne som butter chicken og tikka masala er jeg vild med. I forrige uge havde vi et par venner på besøg til at hjælpe med at samle skabe, sætter lamper op osv. i vores nye lejlighed, og så bød vi på takeout bagefter. Valget faldt på indisk, og jeg fik den skønneste chicken tikka masala, og det gav mig med det samme lyst til at gå i køkkenet for at efterprøve selv.

Opskrift på chicken tikka masala

Om min opskrift er helt traditionel og klassisk eller ej, det vil jeg nok ikke love dig. Jeg kan til gengæld love dig en cremet, smagsfuld og super lækker chicken tikka masala med mør kylling, kokosmælk og tomatpure. Opskriften er derudover baseret på en hjemmelavet karrypasta. Og her må du ikke blive bange og forsvinde, for den tager altså kun 5 minutter at lave og giver en skøn smag og dybde til din tikka masala. Hele retten er nem at lave, og du kan forberede både karrypasta og marinering dagen før, og så tager den kun 20 minutter derefter.

Tip: Vil du lave en vegetarisk tikka masala, så kan du sagtens erstatte kylling med eksempelvis ovnbagte blomkål, søde kartofler eller andre grøntager. Her kan du undlade marinaden og i stedet komme det hele i gryden ved tilberedning og evt. have tilberedt grøntsager på forhånd, så det bare lige skal simre sammen i 5 minutters tid.

Chicken tikka masala

Hjemmelavet karrypasta

Opskriften her bygger på en hjemmelavet karrypasta eller curry paste, som du måske også kender den. Den er utrolig nem at lave og består af løg, hvidløg, ingefær, krydderier og citronskal, der blendes sammen. Du kan også sagtens lave en større portion og gemme den i køleskabet i op til en uge eller på frys i længere tid. Det er smart!

Hvad skal jeg servere til indisk mad som tikka masala?

Indisk mad er ofte fuld af smag, cremet og nogle gange også stærkt. Og der er næsten altid lækkert tilbehør til. Det afhænger selvfølgelig af, hvilken indisk ret du skal servere, men du går aldrig galt i byen med ris og naan. På bloggen kan du finde en lækker opskrift på hjemmebagte naanbrød med hvidløg, der tager 20 minutter at lave.

Hvis du vil servere endnu mere til, kan du måske prøve med en raita eller mangochutney til at køle den eventuelt stærke ret ned. Til en chicken tikka masala som denne vil jeg nok også servere lidt grøn ved siden af (for at få dagens grøntsager). Det kunne være ristede blomkål i ovnen eller måske fintsnittet spidskål stegt hårdt på panden.

Naanbrød med hvidløg
Chicken tikka masala

Laver du en af mine opskrifter, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med! 

Chicken tikka masala

Chicken tikka masala

En nem og lækker opskrift på chicken tikka masala med kylling, kokosmælk og en nem, hjemmelavet karrypasta, der giver en skøn, dyb smag. Retten er ikke stærk, så du kan smage til med mere chili, hvis du vil. Server med ris og måske hjemmebagte naanbrød.
4.77 fra 26 stemmer
Antal: 4 personer
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse20 minutter
Marinering30 minutter
I alt1 time

Ingredienser

Karrypasta

  • 1 løg
  • 5 fed hvidløg
  • 3 cm ingefær (skrællet)
  • 3 spsk garam masala (stødt)
  • 2 tsk gurkemeje (stødt, kan undlades)
  • 2 tsk fint salt
  • 1 tsk chiliflager
  • 1 øko citron (skallen)

Chicken tikka masala

  • 500 g kylling (bryster eller inderfileter)
  • 1 dl græsk yoghurt (10 % – du kan også bruge 18% cremefraiche)
  • 1 dåse kokosmælk
  • 280 g tomatpure (svarer til 2 store dåser)
  • olie, salt og sukker

Fremgangsmåde

  • Start med at lave din karrypasta ved at skrælle løg og hvidløg.
  • Halver løget og kom det i en minihakker eller lignende med hvidløg, ingefær, garam masala, gurkemeje, chili, salt og fintrevet citronskal.
  • Blend det hele til en nogenlunde glat karrypasta.
  • Skær kylling ud i mundrette stykker og kom dem i en pose med græsk yoghurt og 2 spsk af din karrypasta.
  • Masser det godt sammen, lav en knude på posen og lad det marinere – enten 30 minutter på køkkenbordet eller op til et døgn på køl.
  • Kom den resterende karrypasta op i en stor gryde med et par spsk olie. Rist det af et minut eller to.
  • Tilsæt marineret kylling og marinaden ved, tomatpure, kokosmælk og 2 dl vand.
  • Lad det simre under låg i 15-20 minutter, til kyllingen er tilberedt.
  • Smag til med sukker (jeg kom 1-2 spsk i) og evt. mere salt.
Del med nogen du holder af
4.77 from 26 votes (19 ratings without comment)
Abonner
Giv besked om
40 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments