En nem og lækker opskrift på chicken tikka masala med kylling, kokosmælk og en nem, hjemmelavet karrypasta, der giver en skøn, dyb smag. Retten er ikke stærk, så du kan smage til med mere chili, hvis du vil. Server med ris og måske hjemmebagte naanbrød.
4.75 fra 27 stemmer
Servings: 4personer
Forberedelse10 minuttermin
Tilberedelse20 minuttermin
Marinering30 minuttermin
I alt1 timet
Ingredients
Karrypasta
1løg
5fedhvidløg
3cmingefær(skrællet)
3spskgaram masala(stødt)
2tskgurkemeje(stødt, kan undlades)
2tskfint salt
1tskchiliflager
1øko citron(skallen)
Chicken tikka masala
500gkylling(bryster eller inderfileter)
1dlgræsk yoghurt(10 % - du kan også bruge 18% cremefraiche)
1dåsekokosmælk
280gtomatpure(svarer til 2 store dåser)
olie, salt og sukker
Fremgangsmåde
Start med at lave din karrypasta ved at skrælle løg og hvidløg.
Halver løget og kom det i en minihakker eller lignende med hvidløg, ingefær, garam masala, gurkemeje, chili, salt og fintrevet citronskal.
Blend det hele til en nogenlunde glat karrypasta.
Skær kylling ud i mundrette stykker og kom dem i en pose med græsk yoghurt og 2 spsk af din karrypasta.
Masser det godt sammen, lav en knude på posen og lad det marinere - enten 30 minutter på køkkenbordet eller op til et døgn på køl.
Kom den resterende karrypasta op i en stor gryde med et par spsk olie. Rist det af et minut eller to.
Tilsæt marineret kylling og marinaden ved, tomatpure, kokosmælk og 2 dl vand.
Lad det simre under låg i 15-20 minutter, til kyllingen er tilberedt.
Smag til med sukker (jeg kom 1-2 spsk i) og evt. mere salt.