Bowl er noget, jeg nærmest altid kan spise og også, hvad jeg ofte laver til aftensmad. I alverdens afskygninger. Denne version af buddha bowl med falafler og hummus er en mellemøstlig version af en bowl, og der er alt godt i. I hvert fald hvis du spørger mig. Sprødt, cremet, smagsfuldt, salt, sødt, knasende, syrlig og skarpt. Perfekt til både aftensmad, frokost og med på madpakken.
Opskrift på buddha bowl
Hvad er egentligt en buddha bowl? Det er en vegetarisk ret med en masse forskellige retter/elementer samlet i én skål. Ofte kolde sager men ikke i min version. Min buddha bowl består af en basis af grove ris/havreris og salat. Dertil falafler (købte, for en hurtig variant, eller hjemmelavet), sesamstegte gulerødder, hummus, saltmandler, granatæblekerne, feta og en syrlig-sød vinaigrette. Mange af mine favoritter i én skål.
Er du vild med buddha bowls, så skal du også prøve min opskrift på falafel salat og til morgenmad acai smoothie bowl.
Bowl med falafler og hummus
Denne bowl med falafler og hummus sender straks tankerne mod Libanon og Mellemøsten. Krydrede falafler og cremet hummus er et must i denne buddha bowl, da de både giver smag, cremethed og mæthed. Igen kan bowls laves i mange varianter, og du kan nemt udskifte, fravælge eller tillægge andre sager, som du har. Det kunne sagtens være rester men også tøm køleskabet. Der er bowls bare geniale.
Mad i skål: Vegetarisk aftensmad eller frokost
Igen. Bowls er bare geniale. Og jeg har her sammensat en kombination af det, jeg havde lyst til, og du kan gøre det samme. Hummus kan erstattes med en anden spread. Det kunne eksempelvis være romesco. Ris kan være quinoa, perlebyg, pasta eller lignende. Falafler kan også være grillet kylling eller bagt laks. Gulerødder kan være hvilken som helst slags grøntsag – både stegt og frisk, og du kan bruge lige præcis de toppings, du bedst kan lide. Jeg anbefaler noget, der kan give knas men også friskhed.
Laver du en af mine opskrifter, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med!
Buddha bowl med falafler og hummus
Ingredienser
- 3 dl ris (gerne brune ris, havreris eller spelt – noget med bid)
- 4 gulerødder
- 2 spsk sesamfrø
- 100 g blandede salater
- 75 g feta
- 1 dl saltmandler
- ½ granatæble
- 12 falafler (købt eller hjemmelavet)
Hummus
- 1 dåse kikærter
- 1 spsk tahin (med top)
- ½ citron
- 1 tsk stødt spidskommen
- ¾ dl olivenolie (måske lidt mere)
- salt og peber
Dressing
- 3 spsk olivenolie
- ½ citron
- 1 spsk honning
Fremgangsmåde
- Start med at sætte ris over efter anvisning på pakken.
- Lav hummus ved at blende ingredienserne sammen til du har en cremet hummus. Kom evt. et par spsk vand eller olie mere i for den rette konsistens. Smag til med salt og peber.
- Skræl gulerødder og skær dem i aflange stave.
- Varm en pande op til middel-høj varme med en spsk olie og et drys salt.
- Steg gulerødderne 5 minutters tid. De skal stadig have bid men må godt være gennemvarme og let gyldne udenpå. Vend sesamfrø i til sidst.
- Lun falaflerne hvis de ikke er det.
- Rør ingredienserne til dressingen sammen og vend halvdelen med de blandede salatblade.
- Frigør granatæblekernerne fra skallen, hak saltmandler groft og smuldr feta.
- Anret din buddha bowl så man kan se alle ingredienserne, og så der kommer lidt af hvert i. Afslut med at dryppe den sidste dressing udover.