Chokolademousse med kaffe på bastognekiksebund med ingefærkaramel, ristede hasselnødder og brombær. Jeg ved godt, at det er verdens længste navn på en opskrift… Men jeg bliver simpelthen nødt til at have det hele med, for at I kan fornemme og nærmest smage kombinationen af disse elementer – som i øvrigt smager så godt! Desserten opstod i forbindelse med et event i søndags på Kokkedal Slot afholdt af Nespresso. Vi var i alt 10 madbloggere, der hver især havde fået til opgave at kreere en dessert med kaffe, så jeg havde lagt hjernen i blød.
Opskrift på kaffedessert
Jeg tror, at det er den opskrift på bloggen, som jeg har eksperimenteret og udviklet mest løbende. Første gang jeg lavede den derhjemme, satte hele huset sig ned sammen og smagte, så vi kunne vurdere, hvad der manglede og hvad der skulle mere eller mindre af. Det var en super sjov oplevelse, som så kulminerede på Kokkedal slot med en hyggelig eftermiddag med søde bloggere og de lækreste kaffedesserter. Det var det virkelig sjovt at smage de andres kreationer og se dommerne bedømme min.
Er du mere til en klassisk chokolademousse, så tryk på linket. Men overvej også at prøve denne.
Opskrift på chokolademousse med kaffe og kiksebund
Min kaffedessert består af en intens og lækker chokolademousse med kaffe på en sprød bastognekiksebund toppet med krydret ingefærkaramel, knasende ristede hasselnødder og friske brombær. Det er en rigtig efterårs- eller muligvis juledessert med masser af smag og forskellige konsistenser. Og jeg fik faktisk en TREDJEPLADS! Jubiii.
Opskriften ser måske både kompliceret og tidskrævende ud, men for at være helt ærlig er den slet ikke så slem. Jeg tror ikke, at du behøver at bruge mere end 1,5 times forberedelse i køkkenet, og så skal det bare sætte sig lidt på køl, til du skal anrette.
Chokolademousse med kaffe og ingefærkaramel på bastogne-kiksebund
Ingredienser
Mousse og bund
- 6 bastognekiks
- 30 g smør (blødt )
- 1 blad husblas
- 2 æggeblommer (evt. pasteuriserede )
- 1 spsk sukker
- 100 g mørk chokolade
- 1 shot kaffe (stærk, afkølet)
- 1 dl piskefløde
Karamel
- 100 g sukker
- 20 g smør (blødt )
- 60 ml piskefløde
- 1 spsk fintrevet ingefær (stor)
Til servering
- friske brombær
- ristede hasselnødder
Køkkenudstyr
- Gryde
- Minihakker
- Piskeris
Fremgangsmåde
Mousse og bund
- Lav bunden ved at blende bastognekiks, så det akkurat er ens smuldr og blend så smør i, til det er blandet og klistret.
- Pres kiksemassen godt ned i 4 små, runde forme – evt. foret med lagkageplast (desserten kan alternativt laves i små glas).
- Lav moussen ved at lægge husblas i blød i koldt vand i minimum 5 minutter.
- Pisk æggeblommer luftige med sukker.
- Hak chokoladen og smelt den over vandbad, lad det afkøle et par minutter og pisk det så i æggemassen sammen med 1 kaffeshot.
- Smelt husblas i gryde ved svag varme og pisk det grundigt i chokolademassen.
- Pisk piskefløden i en anden skål og vend det i moussen.
- Fyld på forme og stil på køl i minimum 4 timer, gerne natten over.
Karamel
- Lav karamellen ved at smelte sukker i en gryde ved middelvarme – du må ikke røre i det.
- Tag gryden af varmen, når sukkeret er opløst og gyldenbrunt og pisk så smørret i.
- Stil gryden tilbage på varmen og tilsæt fløden under omrøring – pas på det bruser rimelig meget.
- Lad det koge et par minutter, til karamellen er glat.
- Tag gryden af varmen, rør friskrevet ingefær i og lad det stå ved stuetemperatur.
- Når desserten skal spises, skal du befrie kagerne fra formene (med mindre du laver det i glas) og pynte med karamel, hasselnødder og friske brombær.