Som jeg har skrevet tidligere, har vi et æbletræ i haven, som lige nu bugner af friske, lidt syrlige æbler. Og så kan jeg jo næsten ikke komme udenom at lave æblekage med kanel. Og den er her virkelig god! Så god, at jeg ikke nåede at tage billeder af den, før vi og vores gæster havde spist meget af den. Jeg bruger som sagt æbler fra haven, men du kan også sagtens købe æbler. Der vil jeg bare foreslå dig at købe nogle æbler, der er lidt syrlige.
Opskrift på æblekage med kanel og mandler
Det her er min klare favorit og go-to opskrift, når det kommer til æblekage. Så da jeg havde fødselsdag i sidste weekend og fik hele familien på besøg, så skulle denne kage selvfølgelig på bordet. Æblekagen bliver helt smovset, snasket og lækker indeni, og så er den fyldt med efterårsæbler, masser af kanel og grofthakkede mandler. Og så er den oven i købet virkelig nem at lave! Det her er en æblekage, der er dejlig smovset – som om der var marcipan i. Kagen har en dejlig smag af kanel, æblerne er saftige og med de sprøde mandler på toppen, går man ikke galt i byen.
Den bedste æblekage
Det her er virkelig den bedste opskrift på æblekage. Det farlige er, at den er så forholdsvis nem at lave, at det kan blive en vane at bage den hver weekend over efteråret (jeg taler af erfaring). Den er perfekt svampet inden i og sprød på toppen, fyldt med syrligt søde æbler, masser af kanel og sprøde, knasende mandler. Server den med en klat cremefraiche (min favorit) eller med flødeskum.
Er du vild med denne opskrift, så skal du også prøve min gammeldags æblekage i luksus version, min æbletærte med mazarin og nøddekaramel eller min bagte cheesecake med æble og crumble.
Laver du en af mine opskrifter, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med!
Æblekage med kanel og mandler
Ingredienser
- 150 g smør (blødt)
- 175 g sukker (+ 2 spsk til æblerne)
- 1 vaniljestang (eller ½ tsk ren vaniljepulver)
- 3 æg (store )
- 150 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 4 æbler (mellemstore og syrlige)
- 2 spsk stødt kanel (med top)
- 1 håndfuld mandler
Fremgangsmåde
- Start med at lave fyldet ved at skære æblerne i både. Vend dem i kanel og de 2 spsk sukker.
- Lav så dejen ved at røre smør, vanilje og sukker blødt.
- Pisk 1 æg i ad gangen.
- Bland mel og bagepulver i en anden skål og rør det i smørblandingen.
- Smør en form, ca 22 x 22 cm, og hæld dejen ned i.
- Pres og fordel æblestykkerne ned i kagen. Hvis der er lidt kanelsukker tilovers fra æblerne i bunden af skålen, kan du drysse det over kagen.
- Hak mandlerne groft og drys dem ud over.
- Bag kagen i ca. 45 minutter ved 175 grader.