Tips og mad til studenterkørsel - hvad serverer man?

Snoet brød med feta og oliventapenade

Snoet brød med feta og oliventapenadeUh jeg har haft lyst til at lave et snoet brød med fyld i virkelig lang tid. Sådan et går man altså bare aldrig galt i byen med. Og da jeg var sammen med min søde og dygtige veninde Maria for ikke så længe siden, gik vi i køkkenet (som altid) og lavede lidt lækker mad. Det blev til dette snoede brød, eller flettet brød om man vil, og en lækker salat med gedeost, som jeg også snart deler. Det tog vi med ud i gården og spiste i det dejlige sommervejr.

Dette snoede brød er egentlig forholdsvist simpelt og nemt at lave. Faktisk også til den hurtige side, hvis man tænker på, at det er et brød med gær. Et snoet brød fyldt med oliventapenade og cremet feta. Sådan et rigtigt brydebrød, der er perfekt til deling, grillmad, picnic, tapas og meget mere. Og så kan du fylde med lige præcis dine favoritter. Pesto, soltørrede tomater, grillede grøntsager, andre slags ost, hvidløgssmør (YES) eller køre en mere sød vej med chokolade, peanutbutter, banan, remonce (MERE YES), bær og meget mere. Hvis du laver en sød version, skal du bare tilføje et par spsk honning mere i dejen. Jeg bliver helt sulten ved tanken!

Find endnu flere opskrifter på brød og boller lige her.

Snoet brød med feta og oliventapenade Snoet brød med feta og oliventapenade

Snoet brød med feta og oliventapenade (til 3-4 personer)

  • 1,5 dl lunkent vand
  • 25 g gær
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk honning
  • 1 spsk olivenolie
  • 250 g mel (gerne 175 g hvedemel eller tipo 00 og 75 g fuldkorn)
  • 3 store spsk oliventapenade
  • 100 g feta

 

Så nemt er det: Start med at opløse gær i det lunke vand. Rør salt, honning og olivenolie i og tilsæt mel lidt ad gangen, imens der æltes. Jeg bruger røremaskine (link). Ælt dejen i et par minutter og lad den hæve et lunt sted under et klæde i 45 minutter.

Rul dejen ud på et meldrysset bord til et rektangel på 2-3 mm tykkelse. Smør med oliventapenade og drys med smuldret feta. Fold dejen ind over sig selv på den lange led, så du får et langt, smalt stykke dej. Skær dejen i 3 aflange strimler (undlad at skære de sidste 2 cm i gennem ved toppen, så de stadig hænger sammen) og flet så strimlerne til en lidt løs fletning.

Flyt fletningen over på en bageplade med bagepapir. Du kan derefter åbne strimlerne en smule, så man kan se oliventapenaden. Lad det snoede brød efterhæve i 30 minutter og bag det ved 175 grader varmluft i cirka 15 minutter.

 photo Signature_zpsd4755eed.jpg

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tips og mad til studenterkørsel - hvad serverer man?