Sprøde linsedeller med gulerødder og feta

Sunde romkugler med sorte bønner

img_387Sunde romkugler med sorte bønner5Sunde romkugler med sorte bønner. Jeg er blevet afhængig. Afhængig af disse alt for lækre romkugler. Jeg bør derfor advare dig allerede nu, for det bliver du formentligt også efter at have smagt dem selv. Jeg siger det bare. Nu er du altså advaret. Jeg har længe haft tanken om at lave romkugler i en sund version – jeg er nemlig ret vild med de klassiske og har fået inspiration fra Emma her. Og jeg delte smagsprøver til alle, jeg kunne komme i nærheden af, så de kunne bekræfte mig i, at de smager ligesom de almindelige, syndige romkugler. Veninder, min roomie, min lettere kræsne søster og den største romkuglefan og -tester, min far, var enige.

Jeg vil vove at påstå, at du vil kunne snyde de fleste til at tro, at det er almindelige romkugler. Konsistensen er lidt mindre fast, men smagen er der. Og så består de af lutter sunde ting som sorte bønner, dadler, kokos, kakao og romessens. Næsten for nemt at lave. Bare blende, trille, rulle og så på køl. For ekstra luksus kan du selvfølgelig dyppe i smeltet mørk chokolade, men de er altså også helt fine rullet i kokosmel og frysetørrede bær. Jeg går lige i køkkenet og laver endnu en portion! 😛

Fan af sundere søde sager? Læs også: Sunde snickers bidder / Peanutbutter bounty barer / Dadelkugler med lakrids

Sunde romkugler med sorte bønner Sunde romkugler med sorte bønner Sunde romkugler med sorte bønner

Sunde romkugler med sorte bønner (14-16 små stk)

 • 1 dåse sorte bønner
 • 14 friske dadler, uden sten (juicy dadler)
 • 2 store spsk god kakao
 • 3 spsk kokosmel
 • 2 spsk smeltet kokosolie
 • 1/2 tsk salt
 • 1 tsk romessens
 • pynt: kokosmel, frysetørrede bær etc. 

 

Så nemt er det: Start med at dræne bønnerne, skylle dem godt og lade vandet dryppe fra. Kom dem i en foodprocessor eller minihakker og blend med resten af ingredienserne, til du har en ensartet og glat romkuglemasse.

Stil massen på køl i et par timer og form derefter kugler. Her kan du dyppe i mørk chokolade og/eller trille i kokosmel, grofthakkede nødder og lignende. Opbevar dem på køl.

 photo Signature_zpsd4755eed.jpg

8 kommentarer

 • Lena

  Det er da VERDENS bedste romkugler! Har indtil nu brugt en opskrift der ligner men bla. med mandler istedet for bønner. De er også virkelig gode, men den opskrift fra dig er bare endnu bedre. Så cool fundet på at bruge sorte bønner👏😃tak💕

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Bartels

   Ihh sikke en dejlig besked Lena!
   Jeg er virkelig også blevet kæmpe fan – har faktisk lige eksperimenteret med en anden version også. Den kommer snart 😉
   Kæmpe tak for den søde kommentar,
   kh Anna ♡

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Dem vil jeg prøve at lave i nattens mulm og mørke og se, om jeg kan overbevise mine børn om, at det er helt og aldeles “ægte” romkugler 😉 så jeg vil høre, om det skal være den neutrale variant af kokosolie?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Bartels

   Fedt Christina – det tror jeg sagtens, at du kan overbevise dem om 😉
   Det er faktisk lidt op til dig. Jeg synes, at det er lækkert med den almindelige, fordi jeg godt kan lide smagen af kokos 🙂
   Håber I kan lide dem!
   Kh Anna

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofia

  Godt alternativ til de originale romkugler, men vil bare lige mine folk om, at bare fordi det kaldes “sunde” romkugler, så er kalorieindholdet altså stadig 133 kcal pr. romkugle, hvis man har lavet til 14 portioner. Så alt med måde 🙂
  Men der er stadig næsten halvt så mange kalorier som i de originale romkugler, så det er skam stadig et sundere alternativ, hvis den søde tand melder sig.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Bartels

   Hej Sofia.
   Du har helt ret i, at de kaloriemæssigt ikke er meget sundere, men de er til gengæld fyldt med en masse af gode ting for din krop som bønner, kokosolie og naturligt sukker fra dadlerne.
   Jeg vil derfor sige, at de er sunde. Så længe at du selvfølgelig ikke spiser hele portionen på en gang 😉
   Alt med måde 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna

  Har lige smagt dem hos en veninde og må straks prøve at lave dem selv! Men – hvor længe kan de mon holde sig på køl?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Bartels

   Ih hvor skønt Anna! De kan sagtens holde sig to uger (selvom jeg nu nok tænker, at du kommer til at spise dem alle inden 😉 ) – ellers kan du smide dem i fryseren og opbevare dem der 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sprøde linsedeller med gulerødder og feta