At disse sunde chokolademuffins faktisk er glutenfrie, kun sødet med dadler og indeholder en rimelig mængde protein var egentligt ikke det vigtigste, da jeg lavede opskriften. Det er sådan, at min kæreste træner op til en iron man, og det betyder, at der bliver spist lidt mere hjemme hos os, end der plejer. Særligt på snackfronten. Og derfor har jeg besluttet mig for at lave nogle sundere snacks, til ham og jeg, der vil være perfekte til eftermiddagssulten, og som oven i købet er rimelig sunde.
Opskrift på sunde chokolademuffins
Det er jo selvfølgelig altid lidt svært det der med at kalde noget for sunde chokolademuffins, for hvad betyder “sundt”? For mig har det noget med gode ingredienser at gøre, og ting der er gode for min krop. Det vil jeg vove at påstå, at de her er. De består primært af havregryn, kakao, hytteost og æg, og så er de sødet med dadler, smagt til med lidt kaffe og vanilje og tilsat lidt hakket, mørk chokolade. Du må ikke forvente en klassisk chokolademuffin, men du må gerne forvente en svampet muffin med god kakaosmag.
Er du vild med denne opskrift, så skal du også prøve mine opskrifter på sundere cookies med nøddesmør eller måske hjemmelavede muslibarer med nødder og tørret frugt.
Lækre proteinmuffins med hytteost og æg
Disse sunde chokolademuffins er ikke lavet med målet om proteinrige muffins, men jeg synes nu alligevel er det er dejligt, at de indeholder en rimelig mængde naturlig protein – altså ikke proteinpulver. Jeg spiser ikke selv så meget kød, og derfor er det en fin måde at få lidt protein på, og til en der træner meget, er det jo også vigtigt. De er derfor super, både til dig der træner, men også til dig der bare gerne vil have en sød og sundere eftermiddagssnack eller dessert som aftenen, der kan stille den søde tand.
Glutenfri snack uden tilsat sukker
Jeg har brugt havregryn til disse muffins, og de er derfor uden mel. Derudover har jeg sødet med dadler og en smule vaniljesukker. Det sidste kan du undlade eller erstatte med vaniljepulver, hvis det skal være uden tilsat sukker. Du vil nemt kunne vende hakkede nødder i dejen, kokosflager eller måske noget andet, du er glad for.
Jeg tror, at hvis du rubber neglene, så kan du lave disse muffins på under 25 minutter. Dejen tager max 5 minutter at lave, og så skal du ellers bare scoope den op i nogle forme og bage dem i 15 minutters tid i ovnen. Og så er de altså geniale at have i fryseren, så du kan tage nogle stykker op .
Laver du en af mine opskrifter som fx disse sunde chokolademuffins, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med!
Sunde chokolademuffins
Ingredienser
- 5 dl havregryn
- 3 stk dadler (gerne medjool, ellers én mere hvis de er små)
- 2 stk æg
- ¾ dl kakao
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk vaniljesukker
- ½ dl smeltet kokosolie (eller smør/olivenolie)
- 1½ dl varmt vand
- 1 tsk instant kaffe
- 250 g hytteost
- 75 g mørk chokolade
Fremgangsmåde
- Start med at tænde ovnen på 175 grader varmluft.
- Fjern sten fra dadlerne og rør instant kaffe ud i det varme vand.
- Kom alle ingredienser pånær chokolade i en blender, og blend et minuts tid til du har en ensartet, tyk dej.
- Hak chokoladen og vend ⅔ i dejen.
- Smør 12 muffinforme godt og fordel dejen heri. Drys med den resterende chokolade.
- Bag dine muffins i 15-18 minutter, til de er gennembagte.