Stracciatella ost

Hjemmelavet stracciatella ost nem opskrift

Det er ikke mange år siden, at burrata og stracciatella-bølgen væltede ind på menukortet på de fleste restauranter i København. Og det smager virkelig også bare godt. Heldigvis er det faktisk rigtig nem at lave hjemmelavet stracciatella ost, og det tager max 5 minutters arbejdstid. En god opskrift at have i hånden når en italiensk opskrift skal peppes op, eller der kommer gæster.

Opskrift på hjemmelavet stracciatella ost

Har du endnu ikke smagt stracciatella, har du måske smagt burrata? Stracciatella er det, du finder i den bløde midte af burrataen. Det er som en ultracremet og blød flødet mozzarella, og det smager helt genialt. Friskt, cremet og luksus. Du skal i princippet kun bruge 2 ingredienser til det, og så kan du smage til med det, du bedst kan lide.

Er du vild med denne opskrift, så skal du også prøve min opskrift på marineret mozzarella eller marineret feta med basilikum.

Orzo pasta salat med stracciatella ost og avocado

Vild med burrata? Prøv dens søster som er den cremede midte

Det er ofte dyrt at købe burrata eller stracciatella, og det er først for nyligt, at jeg fandt ud af, at det er nemt og billigt at lave hjemmelavet stracciatella ost. Og det er sådan en opskrift, du skal læse en gang, og så kan du altid hive den op af hatten og imponere dine gæster. Det er nemlig sådan et tilbehør, der imponerer de fleste eller kan sætte prikken over i’et på de fleste italienske retter.

Stracciatella ost er perfekt tilbehør til pasta, pizza, salat, tapas og meget mere

Hvad kan jeg servere eller bruge stracciatella ost til? Uh der er mange muligheder. Du kan spise det, som det er til brød, som en del af tapas eller lignende, du kan toppe det på en bagt pizza eller på en lækker simpel pasta fx med tomatsauce og basilikum. Du kan peppe en salat eller pastasalat op ved at servere det til, eller du kan komme det i sandwich, på avocadomadder og meget mere. Der er næsten ikke nogle begrænsninger, og det er genialt til gæster også.

Hjemmelavet stracciatella ost nem opskrift

Laver du en af mine opskrifter, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med! 

Hjemmelavet stracciatella ost nem opskrift

Stracciatella ost

En opskrift på hjemmelavet stracciatella ost – så nemt at lave og smager lige så godt, som det du kan købe. Meget billigere. Opskriften kan sagtens dobles op, hvis du vil lave mere. Det kan holde sig et par dage i køleskabet. Opskriften giver en skål som på billedet.
No ratings yet
Antal: 1 portion
Forberedelse5 minutter
Trækketid2 timer

Ingredienser

  • 2 kugler mozzarella (køb gerne en god variant)
  • dl fløde
  • 2 spsk olivenolie
  • flagesalt og peber

Fremgangsmåde

  • Riv begge mozzarellakugler i tynde strimler. Kom dem i en skål med en lille tsk flagesalt og rør sammen med fløden.
  • Lad det trække på køl i minimum 2 timer men også gerne 6 timer.
  • Inden anretning skal du røre rundt i det og evt. toppe med dryp af olivenolie, friskkværnet peber og ekstra drys af flagesalt.
Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments