Jeg har glædet mig til at dele denne orzo pasta salat med jer, for det er min nye yndlings sommerret herhjemme. Frisk, lækker og god på varme dage, eller når man gerne vil forkæle sig selv ved at toppe med en klat hjemmelavet stracciatella fx. Haps det smager godt, simpelt og af gode råvarer.
Opskrift på orzo pasta salat
Hvis du ikke kender orzoen, så er den måske den mindste pastatype, jeg har set. Man kalder dem os rizoni og minder mest af alt om et stort riskorn i udseende. Men konsistens og smag er som pasta, og de er geniale til at suge god smag til sig og fungere i en salat uden at overtage som store pasta.
Denne orzo pasta salat er fyldt med lutter gode (grønne) sager. Jeg har valgt agurk, avocado, spidskål og ærter for at blive i det grønne tema og har smagt til med frisk basilikum og citron. Du kan dog i virkelig bruge lige præcis det, du allerbedst kan lide. Bare lov mig ikke at gå ned på olivenolie, for den giver så dejlig smag og fedme til en ellers simpel ret.
Er du vild med pastasalater, så skal du også prøve mine opskrifter på pastasalat med hjemmelavet pesto og langtidsbagte tomater eller pastasalat med aubergine og tahindressing.
Grøn pastasalat med små orzo pasta – perfekt til madpakke og tilbehør til fisk, kylling eller grillmad
Denne orzo pasta salat kan faktisk serveres til det mest. Også fordi den kan varieres i tusinder. Jeg spiste den til frokost og serverede den med en ekstra halv avocado på toppet og en ske af min hjemmelavede stracciatella. Det smager så godt og er nemt at lave. Du vil også sagtens kunne servere salaten, som den er til grillmad, fisk eller kylling. Det er en lidt anderledes pastasalat, der helt sikkert vil være populær.
Andre versioner af orzo salat
Som skrevet før er der mange muligheder for en pastasalat med orzo. Jeg har tænkt mig at prøve følgende versioner indenfor den nærmeste fremtid:
- Græsk: Vend med peberfrugter, agurk, oliven, timian og feta
- Italiensk: Vend med hjemmelavet pesto, bagte tomater, mozzarella og frisk basilikum
- Ost og pølse: Vend med grillede peberfrugter, hakket spinat og en god krydret pølse og lidt tern af en emmentaler eller lignende
- Mellemøstlig: Vend med grillede auberginer, løg og squash, en cremet tahindressing og krydrede, ristede nødder på toppen
Laver du en af mine opskrifter som fx denne orzo pasta salat, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med!
Orzo pasta salat
Ingredienser
- 200 g orzo pasta
- ½ dl olivenolie
- ½ stk øko citron
- ¼ stk spidskål (svarende til en stor håndfuld fintsnittet)
- 2 dl ærter (friske eller optøede fra frost)
- 2 stk avocado
- ½ stk agurk
- 1 håndfuld frisk basilikum
- salt og peber
Fremgangsmåde
- Start med at koge orzo efter anvisning på pakken i rigeligt saltet vand.
- Gør din serveringsskål klar og lav dressingen her ved at røre olivenolie, salt, peber og saft og skal fra den halve citron sammen.
- Snit spidskål fint og agurk og avocado i små tern.
- Hæld vand fra orzo, lad det køle af et par minutter og rør det så i dressingen, mens det stadig er lunt. Så suger det lidt af den gode dressing.
- Vend fintsnittet spidskål, ærter, agurk, basilikum og avocado i salaten.
- Pynt evt med mere basilikum, olivenolie og flagesalt.