Orzo er en skøn lille pasta som er lidt som ris i en salat - bare i pastaform. Her med lidt forskelligt grønt, som sagtens kan udskiftes, efter hvad du har. Hold ikke igen på olivenolien, da den giver god smag og saftighed. Server den som den er eller som tilbehør. Opskriften her er til 4 personer som tilbehør.
5 fra 1 stemme
Servings: 4personer
Forberedelse25 minuttermin
Ingredients
200gorzo pasta
½dlolivenolie
½stkøko citron
¼stkspidskål(svarende til en stor håndfuld fintsnittet)
2dlærter(friske eller optøede fra frost)
2stkavocado
½stkagurk
1håndfuldfrisk basilikum
salt og peber
Fremgangsmåde
Start med at koge orzo efter anvisning på pakken i rigeligt saltet vand.
Gør din serveringsskål klar og lav dressingen her ved at røre olivenolie, salt, peber og saft og skal fra den halve citron sammen.
Snit spidskål fint og agurk og avocado i små tern.
Hæld vand fra orzo, lad det køle af et par minutter og rør det så i dressingen, mens det stadig er lunt. Så suger det lidt af den gode dressing.
Vend fintsnittet spidskål, ærter, agurk, basilikum og avocado i salaten.
Pynt evt med mere basilikum, olivenolie og flagesalt.