Go Back
+ servings
Orzo pasta salat med stracciatella ost og avocado

Orzo pasta salat

Orzo er en skøn lille pasta som er lidt som ris i en salat - bare i pastaform. Her med lidt forskelligt grønt, som sagtens kan udskiftes, efter hvad du har. Hold ikke igen på olivenolien, da den giver god smag og saftighed. Server den som den er eller som tilbehør. Opskriften her er til 4 personer som tilbehør.
5 fra 1 stemme
Servings: 4 personer
Forberedelse25 minutter

Ingredients

  • 200 g orzo pasta
  • ½ dl olivenolie
  • ½ stk øko citron
  • ¼ stk spidskål (svarende til en stor håndfuld fintsnittet)
  • 2 dl ærter (friske eller optøede fra frost)
  • 2 stk avocado
  • ½ stk agurk
  • 1 håndfuld frisk basilikum
  • salt og peber

Fremgangsmåde

  • Start med at koge orzo efter anvisning på pakken i rigeligt saltet vand.
  • Gør din serveringsskål klar og lav dressingen her ved at røre olivenolie, salt, peber og saft og skal fra den halve citron sammen.
  • Snit spidskål fint og agurk og avocado i små tern.
  • Hæld vand fra orzo, lad det køle af et par minutter og rør det så i dressingen, mens det stadig er lunt. Så suger det lidt af den gode dressing.
  • Vend fintsnittet spidskål, ærter, agurk, basilikum og avocado i salaten.
  • Pynt evt med mere basilikum, olivenolie og flagesalt.