One pot pasta med chorizo, hvidløg og tomat. Du er ikke rigtig med på moden, før du har kastet dig ud i one pot pasta. Det popper i hvert fald op over alt på Instagram i disse dage. Det kan jeg så trygt og roligt sige, at det er jeg nu. Og det er da helt sikkert på tide, for one pot pasta er jo en genial opfindelse – tak til ham/hende, der introducerede det for os andre! Nem hverdagsmad på under 30 minutter? Ingen problem her.
Nem aftensmad på under 30 minutter
One pot pasta med chorizo er som sagt virkelig genialt og bestemt ikke sidste gang, at jeg laver det. Det er genialt, fordi 1. det er nemt = alt tilberedes/koges i samme gryde, 2. det kan laves på under 30 eller måske endda 20 minutter = hurtig aftensmad og 3. fordi du kan bruge lige præcis det, du har i køleskabet og derfor variere i tusinder.
One pot pasta med chorizo
Jeg har lavet denne version, der er lidt spansk/italiensk inspireret. Den er fyldt med friske tomater, spinat, chorizo, løg og hvidløg. Denne one pot pasta med chorizo bliver utrolig cremet fra parmesan og stivelsen fra pastaen. Den får derudover en virkelig god smag fra ingredienserne, som pastaen også optager, da det hele koges sammen. Er du mere til en vegetarisk version, kan jeg anbefale en cremet vegetarisk one pot pasta med broccoli, edamamebønner og parmesan. Du kan endda lave one pot lasagne for en nem version af den klassiske lasagne.
Andre versioner til one pot pasta:
- Broccoli, asparges og ærter med ricotta + citron vendt i til sidst
- Kylling, svampe, spinat og soltørrede tomater
- Tomatsauce, basilikum, hvidløg, oliven og chili for en italiensk version
- Kokosmælk, gulerødder, sukkerærter og ingefær for en asiatisk version
One pot pasta med chorizo, tomater og spinat
Ingredienser
- 60 g chorizo (pølse)
- 1 løg
- 3 fed hvidløg
- 20 cherrytomater
- 150 g frisk spinat
- 250 g spaghetti
- ½ tsk salt
- ¾ tsk chiliflager
- 1,5 tsk tørret timian
- 1 øko citron (skal)
- 1 hønsebouillonterning
- 7½ dl kogende vand
- 1 håndfuld parmesan (fintrevet)
Køkkenudstyr
- Gryde
Fremgangsmåde
- Start med at fjerne skind fra chorizopølsen og skære den i små tern.
- Skræl løg og hvidløg og hak det fint.
- Steg pølsen i en tør, varm stor gryde et par minutter, til fedtet frigives. Kom løg og hvidløg med og steg det et par minutter, til de bliver bløde.
- Rør bouillonterninger ud i det kogende vand.
- Kom nu alle andre ingredienser i gryden (på nær parmesan) og kog op.
- Tryk spaghettien ned, så det dækkes af væsken og lad det simre i cirka 15 minutter, til retten er cremet, og pastaen har suget væsken og er kogt al dente.
- Lad den evt stå et par minutter under låg til sidst uden varme for at optage den sidste væske og blive perfekt cremet. Rør parmesan i og server.