Nudler med grøntsager og peanutbuttersauce

Nudler med grøntsager og peanutbuttersauce

Jeg har lidt en forkærlighed for Asien, og det gælder både kulturen, klimaet og især den asiatiske mad, der nok er mit favoritkøkken (tæt forfulgt af det indiske og italienske). Det er som om, at det asiatiske køkken altid er sprængfyldt med smag, friske og sprøde grønsager og er forholdvist simpelt og lækkert. Det er også indenfor det asiatiske køkken at nogle af mine (mange) yndlingsingredienser findes: kokos, risnudler, mango, chili, forårsløg, lime, edamame, koriander, ingefær, soya, cashewnødder.

Nudler med grøntsager og peanutbuttersauce

Denne opskrift på nudler med grøntsager opstod egentlig lidt spontant, da jeg en dag skulle lave aftensmad med min veninde. Hun er ligesom jeg vild med asiatiske retter, så vi besluttede os for at gå i den retning. Retten består af risnudler, en masse sprøde grønsager som forårsløg, spinat og edamamebønner og så er den krydret med spicy karrypasta, ingefær og hvidløg og vendt i en cremet kokos-peanutbuttersauce. Selvfølgelig toppet med friske krydderurter og sprøde, saltede peanuts. Og det var virkelig lækkert og muligvis røget ind på min top 5 over asiatiske retter.

Nudler med grøntsager og peanutbuttersauce

Opskrift på wok med nudler

Disse opskrift på nudler med grøntsager er vegetarisk og glutenfri, nem og hurtig at lave, super sund og lige så god dagen efter. Du kan bare give et par minutter i mikroovnen, og så er der lækker frokost. Hvis der skulle være elementer, du ikke er så vild med, eller du føler lysten til at eksperimentere, så gør endelig det. Hvis du skulle være på udkig efter andre opskrifter inspireret af det asiatiske køkken, så har jeg allerede flere liggende på bloggen. Jeg kan blandt andet anbefale:

Risnudler med edamame, spinat og peanutbuttersauce
Du kan også lave retten med andre grøntsager. Her grønkål stegt med på panden og ovnristede broccoli vendt i til sidst.
Nudler med grøntsager og peanutbuttersauce

Nudler med grøntsager og peanutbuttersauce

En lækker wok med nudler, grøntsager og peanutbuttersauce. Toppet med peanuts, lime og friske koriander. Det er min yndlings asiatiske wokret.
4.67 fra 3 stemmer
Antal: 3 personer
Forberedelse25 minutter

Ingredienser

  • 150 g frisk spinat
  • 2 spsk olie
  • 6 forårsløg (grofthakkede)
  • 3 cm ingefær (fintrevet)
  • 1 fed hvidløg (finthakket)
  • 1 tsk rød karrypasta
  • 165 ml kokosmælk (en lille dåse)
  • 180 g edamamebønner (løse og optøede fra frost)
  • ½ lime (eller citronsaft)
  • 3 spsk peanutbutter
  • 200 g brede risnudler
  • 1 spsk fishsauce
  • peanuts (kan undlades)
  • friske koriander (kan undlades)

Fremgangsmåde

  • Varm en wok (alternativt stor pande) op til høj varme.
  • Kom olie i, lad det blive varmt og tilsæt så grofthakkede forårsløg, karrypasta, finthakket hvidløg og revet ingefær.
  • Steg det et par minutter, til forårsløgene er lidt møre.
  • Skyl spinat og kom det i wokken og rør rundt, til det falder sammen.
  • Tilsæt kokosmælk, peanutbutter, limesaft, fisksauce og de optøede edamamebønner og rør det godt sammen.
  • Kog nudlerne efter anvisningen på pakken, hæld vandet fra og kom dem op i wokken. Varm det hele hurtigt igennem, imens du blander det godt sammen.
  • Spis med det samme og drys med friske koriander og peanuts på toppen.

Laver du denne portion nudler med grøntsager eller en af mine opskrifter, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med! 

Del med nogen du holder af
4.67 from 3 votes (3 ratings without comment)
Abonner
Giv besked om
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments