Marineret mozzarella aka. snyde-burrata

Marineret mozzarella aka. snyde-burrata og straciatella

Okay you are in for a treat. Den her portion marineret mozzarella, eller hvad vi nu skal kalde den, smager hammergodt. Helt smørmøre skiver af mozzarella dækket i fed cremefraiche med gode smagsgivere. Jeg faldt på et tidspunkt over en på Instagram, der marinerede sin mozzarella i cremefraiche, og den idé skrev jeg straks bag øret. Det måtte jeg prøve!

Opskrift på marineret mozzarella

Så altså her er vi. Og nu skal du også introduceres til opskriften. Den tager max 5 minutter at lave, og så skal den bare hygge sig lidt i køleskabet og suge saft og smag til sig, og så er den klar til servering. Mozzarellaen dækkes som sagt af cremefraiche, og det hele smages til med frisk rosmarin, citronskal, olivenolie, salt og peber. Faktisk virkelig simpelt, og jeg kan mærke, at det er en af de opskrifter, jeg kommer til at lave mange gange fremover. Fordi den nemt kan forberedes dagen før, og fordi den kan bruge til alt muligt. Mere om det nedenunder.

Er du vild med denne opskrift, så skal du også prøve min melonsalat med mozzarella og serrano eller min opskrift på aubergineruller med mozzarella og tomatsauce.

Marineret mozzarella aka. snyde-burrata og straciatella
Salat med marineret mozzarella

Hurtig, hjemmelavet snydeversion af en burrata/stracciatella

De fleste af os har nok været på restaurant og har fået serveret enten burrata eller stracciatella. Stracciatella er som trevlede stykker af mozzarella lagt i blød i fløde (det er godt!), og burrata er som mozzarella fyldt med flydende stracciatella. Er du også vild med det, så vil du elske denne opskrift. Det er nemlig lidt som mozzarella møder burrata. Helt blød og lækker mozzarella, der har fået lov til at ligge og hygge sig i cremefraiche.

Perfekt opskrift til tapas, buffet, brunch og lignende

Men hvad kan man så bruge denne portion marineret mozzarella til? Jo altså. Jeg serverede den egentligt bare som en del af et måltid med nogle blandede salater til. Det ville også være perfekt som en del af et tapasbord, en buffet eller måske til brunch. Jeg kunne også sagtens finde på bare et servere det med noget lækkert brød som forret og starten på en god middag med gæster. Det tror jeg kun vil både imponere og gøre dem glade.

Laver du en af mine opskrifter, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med! 

Marineret mozzarella aka. snyde-burrata og straciatella
Marineret mozzarella aka. snyde-burrata og straciatella

Marineret mozzarella aka. snyde-burrata

Her får du en opskrift på det, jeg kalder marineret mozzarella. Du vil kunne sammenligne det med burrata/stracciatella, og det er perfekt til tapas, til en salat eller lignende.
5 fra 2 stemmer
Antal: 4 personer
Forberedelse5 minutter
Hviletid3 timer

Ingredienser

  • 2 kugler mozzarella
  • 250 g cremefraiche (gerne 18%)
  • ½ citron (øko, skallen)
  • 1 kvist frisk rosmarin (eller frisk timian)
  • olivenolie
  • salt og peber
  • 2 spsk pistacienødder (kan undlades)

Fremgangsmåde

  • Start med at skære mozzarellakuglerne i tynde skiver. Fordel dem i en dyb tallerken eller et lille fad.
  • Riv rosmarinbladene af kvisten og hak dem groft. Drys dem over mozzarellaen.
  • Drys også lidt salt og friskkværnet peber over. Riv skallen fra den halve citron fint over.
  • Drys et par spsk olivenolie over toppen. Rør rundt i cremefraichen så den bliver lidt 'tyndere' i konsistensen og dæk al mozzarellaen med den.
  • Sæt den på køl i minimum 3 timer – gerne natten over.
  • Inden servering kan du toppe med lidt ekstra olivenolie, salt, peber og grofthakkede pistacienødder.

Salat med mozzarella

Denne portion marineret mozzarella ville være perfekt til en god salat eller tomatsalat. Måske du vil servere en salat med mozzarella, men du vil også gerne lige tage den til ekstra højder og give den lidt mere luksus. Så kører du altså lige noget marineret mozzarella, og så topper du salaten med det. Vil du have lidt mindre stykker, kan du altid brække mozzarellaskiverne i lidt mindre stykker, inden du marinerer dem.

En nem, hurtig og lækker forret til gæster

Som skrevet ovenover vil det her være en perfekt forret, til når du får gæster på besøg. Server det i en skål sammen med lidt god olivenolie på siden og eksempelvis et lækkert brød a la grydebrød – verdens bedste og nemmeste brød. Så er der ikke et øje tørt. Skal I ikke have forret, kan du servere det med en helt simpel salat. Måske blandede salater (noget med rucola, da det pebrede går super til den her marineret mozzarella) og nogle friske tomater. Det kunne også være langtidsbagte tomater. Haps det kunne jeg godt se for mig!

Del med nogen du holder af
5 from 2 votes (2 ratings without comment)
Abonner
Giv besked om
0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments