Her får du en opskrift på det, jeg kalder marineret mozzarella. Du vil kunne sammenligne det med burrata/stracciatella, og det er perfekt til tapas, til en salat eller lignende.
5 fra 2 stemmer
Servings: 4personer
Forberedelse5 minuttermin
Hviletid3 timert
Ingredients
2kuglermozzarella
250gcremefraiche(gerne 18%)
½citron(øko, skallen)
1kvistfrisk rosmarin(eller frisk timian)
olivenolie
salt og peber
2spskpistacienødder(kan undlades)
Fremgangsmåde
Start med at skære mozzarellakuglerne i tynde skiver. Fordel dem i en dyb tallerken eller et lille fad.
Riv rosmarinbladene af kvisten og hak dem groft. Drys dem over mozzarellaen.
Drys også lidt salt og friskkværnet peber over. Riv skallen fra den halve citron fint over.
Drys et par spsk olivenolie over toppen. Rør rundt i cremefraichen så den bliver lidt 'tyndere' i konsistensen og dæk al mozzarellaen med den.
Sæt den på køl i minimum 3 timer - gerne natten over.
Inden servering kan du toppe med lidt ekstra olivenolie, salt, peber og grofthakkede pistacienødder.