Det er ved at være et stykke tid siden, min veninde og jeg gik i køkkenet for at lave disse macarons med citron. Jeg har allerede lavet en lækker version af macarons med mørk chokolade ganache,, men vi ville gerne prøve noget nyt. Vi er begge vilde med citron og hvid chokolade, så vi tænkte, at en kombination af disse 2 i macarons med hvid chokolade og citronskal jo umuligt kunne blive dårligt. Og det blev det virkelig heller ikke, hvis jeg selv skal sige det.
Macarons med hvid chokolade og citron
Men lad os nu komme tilbage til det, indlægget jo virkelig handler om. Disse LÆKRE macarons med hvid chokolade og citron. Kombinationen af 2 sprøde og søde makronkager trykket sammen om en blød, cremet hvid chokoladeganache med revet citronskal, det fungerer altså bare. Citronen giver et let syrligt twist, der bryder den ellers lidt søde macaron. Og så er det bare så fine at se på!Jeg har allerede lavet dem flere gange, og jeg kan kun anbefale dig om at gøre det samme. Hvis du selv har lyst til at eksperimentere, kan du sagtens gøre det. Du kan fx skifte citron ud med lakridspulver, hvid chokolade ud med lys eller mørk osv.
Er du vild med macarons, så skal du også prøve mine macarons med chokolade og kaffe.
Nem og succesfuld opskrift på macarons
Jeg tror, at der er mange, der frygter macarons lidt, fordi det virker svært – er du mon en af dem? Det var jeg ihvertfald, før jeg gav mig i kast med dem. Men jeg kan fortælle dig, at så længe du følger opskriften, så er det faktisk hverken særlig svært eller tidskrævende. Jeg synes derimod, at det er virkelig hyggeligt at lave macarons. Der er bare et par ting, du skal huske at gøre, og det er på ingen måde svært. Bare følg fremgangsmåden på disse macarons med hvid chokolade nedenunder, og så skal det nok lykkes for dig.
Macarons med hvid chokolade og citron
Ingredienser
- 215 g flormelis
- 100 g mandelmel (eller 100 g meget fintblendede, smuttede mandler)
- 80 g æggehvider (stuetempererede)
- 20 g sukker
- 85 g hvid chokolade
- 1 dl piskefløde
- 2 øko citroner (skallen)
Køkkenudstyr
- Sprøjtepose
- Rund tyl
- Elpisker
Fremgangsmåde
Ganache
- Hak chokolade fint og kom det i en lille skål.
- Varm fløde op i en gryde og tag det af, lige før fløden koger.
- Hæld fløden over chokoladen og rør, til det er smeltet.
- Riv skal fra citronen fint på et rivejern og kom det i chokoladecremen, og stil den så på køl i et par timer.
Makroner
- Imens ganachen køler af, skal du lave selve ‘makronerne’: start med at piske æggehviderne næsten stive i en ren skål.
- Kom herefter sukkeret i lidt ad gangen, imens du pisker, til hviderne er helt stive. Det tager et par minutter.
- Sigt flormelis og vend det forsigtigt i æggehviderne sammen med mandelmelet lidt ad gangen, indtil du har en homogen masse.
- Kom nu denne marengs i en sprøjtepose med en lille, rund tyl og sprøjt 30 runde cirkler ud på en bageplade med bagepapir. De skal være cirka 3,5 cm i diameter.
- Bank bagepladen hårdt ned i bordet 2-3 gange for at fjerne eventuelle lufthuller.
- Lad dem hvile i 30 minutter og bag dem derefter i 15-17 minutter ved 160 grader.
- Lad dem afkøle på bagepladen i et par minutter og brug derefter en palet til forsigtigt at komme dem over på en rist for at køle helt af.
Samling
- Når macarons’ne er kolde, skal du tage ganachen ud af køleskabet og piske den, til du har en cremet ganache. Det tager ikke lang tid, og det må endelig ikke blive overpisket.
- Kom ganachen i en sprøjtepose med tyl og sprøjt den så ud på hver anden macaron.
- Kom den anden macaron ovenpå og tryk dem så forsigtigt sammen.
- Opbevar dem i en lufttæt boks på køl og lad dem gerne stå her et par timer, inden du serverer.