Go Back
+ stk
macarons med hvid chokolade og citron

Macarons med hvid chokolade og citron

Lækre macarons med hvid chokoladeganache og et twist af citron. Følg fremgangsmåden nedenunder, og du vil få 15 perfekte macarons.
4.67 fra 6 stemmer
Servings: 15 stk
Forberedelse1 time
Tilberedelse15 minutter
Hviletid30 minutter

Ingredients

  • 215 g flormelis
  • 100 g mandelmel (eller 100 g meget fintblendede, smuttede mandler)
  • 80 g æggehvider (stuetempererede)
  • 20 g sukker
  • 85 g hvid chokolade
  • 1 dl piskefløde
  • 2 øko citroner (skallen)

Køkkenudstyr

  • Sprøjtepose
  • Rund tyl
  • Elpisker

Fremgangsmåde

Ganache

  • Hak chokolade fint og kom det i en lille skål.
  • Varm fløde op i en gryde og tag det af, lige før fløden koger.
  • Hæld fløden over chokoladen og rør, til det er smeltet.
  • Riv skal fra citronen fint på et rivejern og kom det i chokoladecremen, og stil den så på køl i et par timer.

Makroner

  • Imens ganachen køler af, skal du lave selve ‘makronerne’: start med at piske æggehviderne næsten stive i en ren skål.
  • Kom herefter sukkeret i lidt ad gangen, imens du pisker, til hviderne er helt stive. Det tager et par minutter.
  • Sigt flormelis og vend det forsigtigt i æggehviderne sammen med mandelmelet lidt ad gangen, indtil du har en homogen masse.
  • Kom nu denne marengs i en sprøjtepose med en lille, rund tyl og sprøjt 30 runde cirkler ud på en bageplade med bagepapir. De skal være cirka 3,5 cm i diameter.
  • Bank bagepladen hårdt ned i bordet 2-3 gange for at fjerne eventuelle lufthuller.
  • Lad dem hvile i 30 minutter og bag dem derefter i 15-17 minutter ved 160 grader.
  • Lad dem afkøle på bagepladen i et par minutter og brug derefter en palet til forsigtigt at komme dem over på en rist for at køle helt af.

Samling

  • Når macarons’ne er kolde, skal du tage ganachen ud af køleskabet og piske den, til du har en cremet ganache. Det tager ikke lang tid, og det må endelig ikke blive overpisket.
  • Kom ganachen i en sprøjtepose med tyl og sprøjt den så ud på hver anden macaron.
  • Kom den anden macaron ovenpå og tryk dem så forsigtigt sammen.
  • Opbevar dem i en lufttæt boks på køl og lad dem gerne stå her et par timer, inden du serverer.